Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Iznākusi komiksu grāmata par introverto latviešu rakstnieku Life of I.

Platforma Latvian Literature klajā laidusi publicistes Anetea Konstes un mākslinieka Reiņa Pētersona komiksu grāmatu Life of I. (I. dzīve), kurā apkopti dažādi introvertā rakstnieka I. piedzīvojumi angļu valodā, informēja grāmatas izdevēji.

Grāmata Life of I. radīta kā daļa no literatūras popularizēšanas kampaņas #iamintrovert komunikācijas materiāliem. Vairāk nekā gada garumā komiksi par diviem introvertajiem rakstniekiem vārdā I. un I. tika regulāri publicēti literatūras eksporta platformas Latvian Literature sociālajos tīklos, bet šī gada aprīlī drukātais izdevums izpelnījās starptautisku ievērību Londonas grāmatu tirgū.

“Sākumā mums nebija domas par drukātu izdevumu. Vēlāk sapratām, ka stāsti ir sakrājušies gana daudz, kā arī cilvēki no dažādām valstīm izteica atzinību, tāpēc nolēmām uz Londonas grāmatu tirgu paņemt līdzi arī kaut ko taustāmu,” stāsta viena no grāmatas autorēm Anete Konste. Ideja attaisnojusies, un komiksi Londonā ne tikai bijuši “uz izķeršanu”, bet arī jau vairāki ārvalstu izdevēji izteikuši interesi iegādāties grāmatas izdošanas tiesības.

Grāmatā I. dodas uz festivālu, svin Jāņus, apmeklē sporta klubu, sapņo un, protams, piedzīvo arī mīlestību. Introvertā rakstnieka un rakstnieces I. tēli dzīvo ne tikai komiksos, bet kļuvuši par būtisku kampaņas identitātes daļu, parādoties arī uz citiem komunikācijas materiāliem – pasākumu ielūgumiem, introvertā alus etiķetēm un pat uz Londonas grāmatu tirgus tualešu sienām: “I. un I. ir personificējuši visas tās latviešu autoru īpatnības un īpašības, kas iepriekš šķita kaunīgas vai slēpjamas. Caur pašironiju un patiesumu viņi ir padarījuši tās saprotamas un devuši iespēju introvertiem ar savu īpatnumu lepoties. Tas satriecoši lieliski, manuprāt. Un arī pasaulesprāt,” stāsta kampaņas #iamintrovert veidotāja Una Rozenbauma.

Šobrīd grāmata pieejama grāmatnīcās Nice Place Telpa, Mr. Page, Robert’s Books, dizaina veikalā Look at Riga, galerijā Istaba un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Draugu telpā Rīgā. 

Jau vēstīts, ka no šī gada 10. līdz 12. aprīlim par godu valsts simtgadei Latvija kopā ar Igauniju un Lietuvu bija Londonas grāmatu tirgus 2018. gada galvenās viesu valstis. Latvijas literatūras kultūras programma Lielbritānijā turpinās visa 2018. gada garumā. Plašāk par to var lasiet: www.latvianliterature.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja