Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kanāls FOX sāk demonstrēt kulta seriāla Deksters pēdējo sezonu

Televīzijas izklaides kanālā FOX no ceturtdienas, 5.septembra, ar astoto un noslēdzošo sezonu atgriežas visā pasaulē iecienītais misticisma caurstrāvotais krimināldrāmas seriāls Deksters, kurā iespējams sekot līdzi šarmantā varoņa Dekstera Morgana cīņai ar ļauno, pastāstīja Fox International Channels sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

Deksters ir neparasts ļaunuma apkarotājs - dienā viņš strādā par asiņu analītiķi Maiami policijas iecirknī, bet naktīs uzdarbojas kā sērijveida slepkava, slepeni nogalinot noziedzniekus, kuriem, viņaprāt, izdevies izsprukt no taisnīgas tiesas. Sociopāts Deksters, kura tēlu radījis amerikāņu kriminālromānu rakstnieks Džefs Lindsijs, ir savdabīgs taisnīguma cīnītājs, kurš atbrīvo sabiedrību no padibenēm, saprotot, ka tas ir vienīgais veids, kā viņš tajā var iekļauties.

Noslēdzošajā sezonā Deksters turpina savus asinsdarbus un joprojām ir mīlošs tēvs un brālis. Taču visam kādreiz pienāk beigas. Dekstera pasaules beigu sākums iezīmējās jau sestās sezonas beigās, kad par viņa slēpto dzīvi uzzināja māsa Debra, kura strādā policijā.

Fenomenālus panākumus guvušais Deksters, kas nominēts vairākām Emmy un citām prestižām televīzijas balvām, savu uzvaras gājienu un kriminālžanra ierasto robežu nojaukšanu sāka pirms septiņiem gadiem, liekot skatītājiem iemīlēt harizmātisku slepkavu un sajūsmināties par viņa izvēlēto ļaunuma izskaušanas metodi. Neko tādu pasaule līdz 2006. gadam televīzijā nebija redzējusi.

Seriāla radītāji dāsni triepj mākslīgās asinis un izveido meistarīgas butaforijas, lai Dekstera pastrādātās slepkavības izskatītos ne vien pārliecinošas, bet arī dīvaini estētiskas.

Pēdējā sezonā Dekstera lomā kā allaž iejuties 42 gadus vecais amerikāņu aktieris Maikls Hols, kurš par tēlojumu šajā seriālā saņēmis prestižās Zelta globusa un ASV Kinoaktieru ģildes balvas. Interesanti, ka Hols arī režisējis pēdējās sezonas otro sēriju, šādi debitējot režijas lauciņā. Dekstera māsas Debras lomā redzama Hola bijusī sieva un ekrāna partnere Dženifera Kārpentere - 2009. gadā viņu par lomu Deksterā sumināja ar Saturna balvu kā labāko otrā plāna aktrisi.

Kā viesaktrise astotajā sezonā piedalīsies izteiksmīgā britu kinoaktrise Šarlote Remplinga - viņa atveidos psihiatri Evelinu Fogeli, kuras specializācija ir psihopātisku cilvēku terapija. Evelinu sadarbībai ar Deksteru pieaicinās Maiami policija, cerot, ka psihiatres pieredze un zināšanas palīdzēs izmeklētājiem atšķetināt kāda vīrieša slepkavību, kuram ļaundaris ir izņēmis smadzeņu daļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja