Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvija ar nacionālo stendu piedalās Boloņas grāmatu mesē

No 30. marta līdz 2. aprīlim Boloņā, Itālijā notiek starptautiskā bērnu grāmatu izstāde, kurā ar nacionālo stendu piedalās arī Latvija, informēja Latvijas Literatūras centra pārstāve Juta Pīrāga.

Mesē Latvijas literatūru un grāmatniecību pārstāv Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs, apgādi Liels un mazs, Jāņa Rozes apgāds, Pētergailis, Zvaigzne ABC, Jumava un Lietusdārzs, bērnu grāmatu ilustratori Aleksejs Naumovs, Anita Paegle, Juris Petraškevičs, Gita Treice, Ūna Laukmane, Elīna Brasliņa un Reinis Pētersons, kā arī dzejniece Inese Zandere. Lai gūtu starptautisku pieredzi un iepazītos ar aktualitātēm bērnu literatūrā un grāmatu ilustrāciju jomā, kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru profesoru Alekseju Naumovu un profesoru Juri Petraškeviču mesi apmeklē arī LMA grafikas nodaļas studenti.

Latvijas stendā izvietotas pārstāvēto apgādu un ilustratoru grāmatas, kas izdotas pēdējo trīs gadu laikā. Par godu šā gada dalībai Boloņas bērnu grāmatu tirgū Latvijas Literatūras centrs izdevis informatīvu bukletu Books to fall for par jaunākajām Latvijas bērnu grāmatām un to autoriem. Latvijas literatūras un grāmatniecības stendu no kartona veidojis Jānis Mercs, stenda un bukleta dizaina autori ir Rūta Briede un Artis Briedis.

Kā katru gadu, izstādes otrajā dienā (31. martā) tiks paziņots Astrīdas Lindgrēnas piemiņas balvas ieguvējs. Šogad balvai nominēti arī rakstniece Māra Cielēna un ilustrators Reinis Pētersons.

Savukārt Starptautiskās Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (IBBY) 2014./2015. gada goda sarakstā, kas popularizē bērnu grāmatu autorus, ilustratorus un tulkotājus, Latviju pārstāv Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas laureāti: Jura Zvirgzdiņa grāmata Kad muzejā iespīd mēness (Liels un mazs), Edmunda Jansona ilustrācijas Andrusa Kivirehka grāmatas Kaka un pavasaris izdevumam latviešu valodā (tulk. Guntars Godiņš, Liels un mazs) un Ingmāras Balodes tulkotā poļu rakstnieka Mikolaja Ložinska grāmata Būtnes bēg (Liels un mazs). Savukārt Jāņa Joņeva romāns Jelgava 94 iekļauts Minhenes starptautiskās bērnu un jaunatnes literatūras bibliotēkas kolekcijas Baltie kraukļi 2014./2015. gada sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja