Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvija piedalās Boloņas bērnu grāmatu tirgū

No 24. līdz 27.martam Itālijā, Boloņā, norisinās starptautiskais bērnu grāmatu tirgus, kurā piedalās arī Latvija, savā stendā demonstrējot labākās latviešu bērnu grāmatas, informēja Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga.

Tirgū piedalās Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome, apgādi Liels un mazs, Jāņa Rozes apgāds, Pētergailis, Zvaigzne ABC, Jumava, Alis un Lietusdārzs, kā arī bērnu grāmatu ilustratori un dizaineri: Aleksejs Naumovs, Juris Petraškevičs, Mārtiņš Zutis un Rūta Briede.

Lai iepazītos ar aktualitātēm bērnu literatūrā un grāmatu ilustrāciju jomā, Boloņas grāmatu tirgu kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas profesoru Juri Petraškeviču apmeklē arī LMA studenti, kuri specializējas bērnu grāmatu ilustrācijā. Tirgus ietvaros notiek gan labāko grāmatu un ilustrāciju izstādes, gan radošās darbnīcas nozares profesionāļiem, semināri un diskusijas, kā arī tikšanās ar izdevējiem un grāmatu māksliniekiem.

Latvijas stendā eksponētas grāmatas, kas ieguvušas Literatūras gada balvu, Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā, Pastariņa prēmiju, kā arī Bērnu žūrijas godalgotās grāmatas un grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele nominētie un apbalvotie izdevumi.

Latvijas stendu veidojuši dizaineri Rūta Briede, Artis Briedis un Jānis Mercs.

Šogad Boloņas grāmatu tirgū viesu valsts statusā ir Brazīlija, kas gadatirgus apmeklētājiem piedāvā plašu literatūras, mākslas un kultūras programmu.

Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir lielākais bērnu grāmatu tirgus pasaulē, kas notiek 51.reizi, pulcējot dalībniekus no vairāk nekā 60 valstīm. Boloņā satiekas izdevēji, autori, ilustratori, poligrāfisti, bibliotekāri, literārie aģenti un citi grāmatniecības nozares profesionāļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja