Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielie lasīšanas svētki Grāmatu izstādē

3. martā no plkst. 12 līdz 14 jau desmito reizi Ķīpsalā Latvijas Grāmatu svētku laikā tiks sveikti Lasīšanas maratona 2011 populārāko bērnu grāmatu autori, ilustrētāji, tulkotāji un izdevēji, kurus izvērtējuši Bērnu un jauniešu žūrijas pārstāvji - 13 tūkstoši jauno lasītāju Latvijā un latviešu diasporas centros pasaulē.

Bērnu žūrija ir valsts mēroga lasīšanas veicināšanas programma, ko jau divpadsmito gadu īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību, saņemot Valsts Kultūrkapitāla fonda, Kultūras ministrijas, pašvaldību un privāto ziedotāju finansiālu atbalstu. Pagājušajā gadā tā piepulcināja klāt arī jauniešus, un kļuva par Bērnu un jauniešu žūriju.  

Žūrija pēc gadu ilga rūpīga darba ir nominējusi populārākās bērnu un jauniešu grāmatas. Visiem dalībniekiem, ap 700 bērniem un pieaugušajiem, kuri pārstāv bibliotēkas visā Latvijā, tādā veidā tiek dots pozitīvs impulss nākamajam lasīšanas un vērtēšanas posmam.  

Bērnu un jauniešu žūrijas 2011 kolekcijā bija iekļautas jaunākās grāmatas no izdevniecībām Zvaigzne ABC, Jāņa Rozes apgāds, Liels un mazs, Jumava, Lietusdārzs, Garā pupa un Zelta grauds. Katrā no četrām vecumgrupām, kas iesaista lasītājus no 6 līdz 18 gadu vecumam, atzītāko grāmatu vidū ir gan latviešu autoru darbi, gan tulkojumi no igauņu, somu, angļu un franču valodām. Laureāti tiks atklāti svētku kulminācijā, kad pie katras grāmatas radošās komandas nonāk bērnu dāvināta šokolādes grāmata.

Svētkos piedalīsies arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība, kas īsteno labdarības projektu Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa!. 2011. gadā, pateicoties ziedotājiem, Biedrība varēja dāvāt Bērnu un jauniešu žūrijas grāmatas visām Latvijas bibliotēkām, kuras cerēja uz atbalstu. Par ziedotajiem līdzekļiem iegādātas 2098 grāmatas 200 bibliotēkām. Labdarības projekts Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa! turpinās, lai palīdzētu bibliotēkām arī šogad. Ziedot bērnu grāmatām iespējams portālā ziedot.lv.

Populāri mūziķi klātesošos iepriecinās ar muzikālu sveicienu un apliecinās sevi kā aktīvus lasītājus. Izdevēji dāvanās ir sagatavojuši grāmatas, uzvarētājus apbalvos arī Kraft foods, kas lasošajiem bērniem dāvinās vairākas tonnas Bubblicious košļenīšu.

Lasīšanas svētkos būs lieliska iespēja uzklausīt rakstniekus, tulkotājus, māksliniekus un izdevējus, vēlreiz pārliecinoties, cik radoša un spēkpilna ir grāmatu pasaule.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja