Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pieaug ārvalstu producentu interese par Rīgas Filmu fondu

Pieaugot ārvalstu producentu interesei par Rīgas Filmu fondu (RFF), Rīgas dome (RD) šogad varētu atvēlēt lielāku naudas summu Latvijas galvaspilsētā uzņemto ārvalstu filmu līdzfinansējumam, vēsta aģentūra BNS.

Lai atvieglotu pieteikšanos RFF finansējumam, Rīgas dome šogad pēc producentu ieteikuma finansējumu sadalīs nevis vienā, bet četros konkursos, no kuriem pirmajam pieteikšanās turpināsies līdz 1. martam.

Pirmā konkursa budžets ir 200 tūkstoši latu, bet visam gadam kopumā pašlaik paredzēts pusmiljons latu. Šī summa varētu pieaugt, ja būs liela producentu interese. Tiesa, pērn filmu uzņemšanai atvēlēto līdzfinansējumu pilnībā nav izdevies apgūt un daļa pārcelta uz šo gadu.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs informēja, ka šogad pirmo reizi RFF kopā ar Nacionālo kino centru un producentiem februārī piedalīsies arī Berlīnes filmu tirgū, lai popularizētu Rīgu kā filmu uzņemšanas vietu un informētu par vietējo profesionāļu piedāvātajām iespējām. Berlīnē tiks veidots kopīgs stends ar Igaunijas kolēģiem, bet maijā Kannu filmu tirgū ar vienotu stendu plāno startēt trīs Baltijas valstis kopā.

Radzevičs uzskata, ka RFF pirmie divi darbības gadi bijuši veiksmīgi un fondā ieguldītie līdzekļi jau atmaksājušies. To gan nevarot izmērīt tikai finansiāli, jo svarīga ir arī pilsētai iegūtā atpazīstamība.

"Kad izskan Rīgas vārds un tas piesaista cilvēkus kā tūrisma galamērķis, to ir grūti uzskaitīt, bet tas ir pozitīvās publicitātes jautājums," norāda Radzevičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja