Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 4. jūnijs
Sindija, Sintija, Elfrīda

Pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas jauniešu filmu diena

5. maijā kinoteātrī Splendid Palace pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas jauniešu filmu diena, pavēstīja Nacionālā kino centra Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Tās laikā bērnu un jauniešu auditorijai bez maksas tiks piedāvātas trīs lieliskas Eiropas filmas. Visiem skatītājiem būs iespēja kļūt par Eiropas Kino akadēmijas (EKA) jauniešu auditorijas žūrijas dalībniekiem un noteikt uzvarētāju.

Visas dienas garumā EKA jauniešu auditorijas žūrija darbosies vienlaikus deviņās Eiropas pilsētās un tās virtuāli savienosies plkst. 21, kad katras pilsētas žūrija paziņos savu lēmumu Skype tiešraidē. Latviju šajā virtuālajā ceremonijā pārstāvēs Jāņa Norda filmas Mammu, es tevi mīlu galvenie varoņi Kristofers Konovalovs un Matīss Livčāns.

Programmā iekļautas trīs 2012. gada filmas jauniešu auditorijai. Veikals pašnāvniekiem ir franču režisora Patrisa Lekonta pirmā animācijas filma, viena no viņa līdz šim zināmākajām filmām ir Meitene uz tilta ar Vanesu Paradī galvenajā lomā. Vācu režisora Bernda Zahlinga filma Kājām gaisā ir balstīta viņa ģimenes konsultanta darba pieredzē un stāsta par jauniešu attiecībām ar vienaudžiem un pieaugušajiem. Savukārt holandiešu režisora Vinsenta Bala piedzīvojumu filmā Zigzag puika vienu no galvenajām varonēm atveido slavenā aktrise Izabella Roselini.

Pēc katras filmas noskatīšanās skatītāji būs aicināti iesaistīties diskusijā un pēc tās - veikt balsojumu. Diskusiju vadīs mūziķis un TV3 raidījuma Kinomānija vadītājs Kaspars Zlidnis.

Jauniešu filmu diena vienlaikus notiks Rīgā, Kopenhāgenā (Dānija), Erfurtē (Vācija), Izolā (Slovēnija), Londonā (Lielbritānija), Sofijā (Bulgārija), Turīnā (Itālija), Valletā (Malta) un Vroclavā (Polija).

Pasākumu Latvijā organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Eiropas Kino akadēmiju, nodibinājumu Rīga 2014 un SIA Rīgas nami.

Eiropas jauniešu filmu diena iezīmē sadarbību ar Eiropas Kino akadēmiju, gatavojoties balvas pasniegšanas ceremonijai Rīgā 2014.gada decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja