Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Pirmo reizi Rīgā notiks Polijas filmu festivāls

No 4. līdz 8.jūnijam kinoteātrī Multikino pirmo reizi Rīgā notiks Polijas filmu festivāls, kas norisināsies Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros.

Modernā poļu kino izrādīšana Latvijas kinomīļiem ir Polijas vēstniecības iniciatīva, režisoru filmas demonstrēšanai Rīgā piedāvā Polijas Kinomākslas institūts.

Kā uzsver Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis (Nowakowski) festivāla filmu programma veidota, lai tā būtu augstvērtīga, bet ne garlaicīga: "Latvijas publikai priekšstats par poļu kino joprojām galvenokārt saistās ar aktrisi Barbaru Brilski, bet tā ir sena pagātne un šodien viss ir mainījies. Par jauno poļu kino Latvijas publikai ir maz informācijas, tāpēc vēlamies iepazīstināt vietējo skatītāju ar pēdējo gadu filmām, it īpaši, ņemot vērā to, ka poļu kino pieskaras tām pašām problēmām, kādas ir aktuālas Latvijā."

Filmas, kas tiks izrādītas festivāla laikā, ir uzņemtas pēdējos piecos gados un izpelnījušās starptautisku atzinību, nominētas apbalvojumiem vairākos prestižos kinofestivālos, tostarp Oskara nominācijai Labākā ārzemju filma.

"Viena no centrālajām festivāla filmām ir Andžeja Vajdas filma par Ļehu Valensu. Šogad, 4.jūnijā Polijā tiek atzīmēta 25.gadadiena kopš neatkarības atgūšanas 1989.gadā, un tieši ar šo filmu atklāsim festivālu," stāsta Polijas vēstnieks Latvijā.

Polijas filmu festivāla laikā tiks demonstrētas septiņas filmas ar subtitriem latviešu valodā. Biļetes uz festivāla filmām Multikino piedāvā par īpašu cenu - diviem eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja