Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Producenta negodīgas rīcības dēļ “Sapieris” varētu palikt bez “Oskariem”

7.martā tiks pasniegtas ASV Kinoakadēmijas balvas – “Oskari”. Portāls Diena.lv jau rakstīja, ka nomināciju līderi ir Džeimsa Kamerona 3D fantāzija "Avatars” (Avatar) un Katrīna Bigelovas kara drāma "Sapieris” (The Hurt Locker) - deviņas nominācijas katrai. Taču “Sapiera” izredzes tikt pie kinoindustrijas augstākā apbalvojuma filmas producenta Nikolā Čartjē (Nicolas Shattier) negodīgā rīcība – viņš kinoakadēmijas biedriem nosūtījis e-pastu, aicinot viņus balsot par šo filmu, raksta “Reuters”.

Šāda rīcība ir aizliegta un N.Čartjē jau publiski atvainojies par šādu nepārdomātu izgājienu, taču vēl nav skaidrs, kādas būs tā sekas. ASV Kinoakadēmija vēl nav nolēmusi, kāds būs sods par šādu negodprātīgu rīcību, tas varētu tapt skaidrs otrdien, kad tiks apkopoti visi Kinoakadēmijas biedru balsojuma rezultāti. Taču “Reuters” norāda, ka Čartjē varētu tikt sodīts, atņemot viņam biļetes uz “Oskaru” pasniegšanas ceremoniju.Kā portālam Diena.lv pastāstīja kinokritiķe Dita Rietuma, līdzīga situācija bijusi ar Mārtina Skorsēzes 2002.gadā uzņemto filmu “Ņujorkas bandas” (Gangs of New York). Lai arī tā tika nominēta “Oskaram” desmit kategorijās, filma nesaņēma nevienu zelta statueti. Visticamāk tas noticis tādēļ, ka studijas “Miramax” īpašnieki brāļi Vainšteini nokaitināja akadēmiķus, aktīvi sūtot viņiem aicinājumus atbalstīt Skorsēzes filmu.

Līdz šim "Sapieri" augstu novērtējuši citi kino balvu pasniedzēji - tā jau saņēmusi sešas Britu kinoindustrijas augstākās balvas BAFTA, to skaitā par labāko filmu un labāko režiju, kā arī filmas režisorei Ketrīnai Bigelovai pasniegts prestižais Režisoru ģildes apbalvojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja