Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Sarunas, lasījumi, konkursi, autogrāfi... - tas viss šogad Latvijas Grāmatu izstādē

Dace Rukšāne, Māris Zanders, Guntars Račs, Agnese Rutkēviča, Vids Morkūns, Dace Judina, Anna Velēda Žīgure, Jana Egle, Guna Roze, Zane Nuts, Arturs Gruzdiņš un citas zināmas personības no 3. līdz 5. martam būs sastopamas Latvijas Grāmatu izstādē 2023 Ķīpsalā, informēja izstādes rīkotāji.

3. un 4. martā plkst. 12.00–14.00 MicRec stendā Latvijas Grāmatu izstādes 2023 apmeklētājus gaidīs dzejoļu grāmatu sērijas 365 autors, dzejnieks Guntars Račs. Savukārt 4. martā plkst. 14.00 Dienas grāmata ekspozīcijā viesosies rakstniece un publiciste Dace Rukšāne, kas prezentēs savu jaunāko romānu Džikī. Bet 5. martā plkst. 12.00–13.00 Aminori ekspozīcijā varēs satikt sērijas Latvijas vēstures mīti un versijas līdzautoru un žurnālistu Māri Zanderu.

3. martā plkst. 17.00 uz Galvenās skatuves norisināsies lietuviešu rakstnieka Vida Morkūna grāmatas Ceļinieku stacijas atvēršanas pasākums, kurā piedalīsies arī tulkotāja Dace Meiere un publiciste Kristīne Ilziņa. Lasītāju iemīļotā rakstniece Dace Judina uz jaunākā – nu jau astoņpadsmitā – romāna Sešas pēdas atvēršanas svētkiem aicina 5. martā plkst. 15.00. Būs sarunas, fragmentu lasījumi, konkursi un iespēja iegūt autogrāfus.

Pirmajā izstādes dienā plkst. 11.00 norisināsies saruna par Eiropas Parlamenta deputāta, politikas vēstures pētnieka Ivara Ijaba grāmatu Nepateicīgie. Pasākumā Meklējot latviešu politiskās domas pirmsākumus tiešsaistē piedalīsies Ivars Ijabs, klātienē – Andrejs Panteļejevs un izdevniecības Jumava pārstāvji. Bet plkst. 14.00 notiks grāmatas rosināta diskusija par bēgļa un bēgšanas tēmu Latvijas vēsturē Viņi – atkal ceļā, kur ar autori Annu Velēdu Žīguri sarunāsies izdevniecības Latvijas mediji direktore Evija Veide. Savukārt svētdien plkst. 13.00 interesenti varēs satikties ar zinātniskās monogrāfijas Sports Senajā Grieķijā un Romā sabiedrības spogulī autoru Valdi Segliņu.

Ekstra vērtie kurzemnieki izstādē aicina tikties 3. martā plkst. 16.00. Sarunā Ambīcijas, tradīcijas vai cilvēkfaktors? par literatūras nozīmi kurzemnieku ikdienā piedalīsies: Jana Egle, Gunita Lagzdiņa, Liene Gūtmane, Linda Zulmane, Guntis Tālers, Ingrīda Zaķe, Guna Roze, Inta Svaža, Ieva Samauska un citi Kurzemes literāti. Autori atraktīvā veidā dalīsies pieredzē un iepazīstinās ar savu veikumu – izdotajām grāmatām.

4. martā uz Galvenās skatuves varēs satikt trīs talantīgas autores – dzejnieci un dramaturģi Agnesi Rutkēviču, rakstnieci Zani Nuts un dzejnieci L, kas iepriekš lasītājiem zināma kā Liene Štāla. Plkst. 13.00 izstādes apmeklētāji varēs diskutēt par nesen iznākušo Agneses Rutkēvičas eseju krājumu Skumjais laikmets, kurā piedalīsies pati autore, kultūras žurnālists un teātra kritiķis Atis Rozentāls. Savukārt plkst. 15.00 notiks saruna Sievietes spēks un ceļš pie sevis ar rakstnieci Zani Nuts un viņas grāmatas Mums vajadzētu šķirties prezentācija, bet stundu vēlāk – L dzejas krājuma NESTĀSTI prezentācija.

Arī mazie lasītāji varēs satikt un aprunāties ar grāmatu autoriem. 5. martā plkst. 11.00 uz Galvenās skatuves būs muzikāls sveiciens no komponista, dziesmu un bērnu grāmatu autora Artura Gruzdiņa. Viņa grāmata ir aktuāla visiem – tā vēsta par drošību, drošību pie ūdens, uguns un uz ceļa. Nāc, dungo līdzi un esi drošs! Bet autoru Hariju Petrocku varēs satikt plkst. 12.00, jo uz Galvenās skatuves notiks bērnu grāmatai Otto brīnās veltīts pasākums Par ko brīnās Otto? Piedalīsies arī aktieri Aldis Krastiņš un Ivars Brakovskis, bērnu vokālā grupa Podziņas un tās vadītāja Skaidrīte Daugule.

Jau no 3. līdz 5. martam Ķīpsalā lasītājus pulcēs iemīļotie grāmatu svētki – Latvijas Grāmatu izstāde 2023, kur aktualitātes prezentēs nozīmīgākie Latvijas grāmatizdevēji: Jānis Roze, Zvaigzne ABC, Jumava, Pētergailis, Latvijas mediji, Madris, Avots, MicRec, Zinātne, Aminori, Dienas grāmata, Liels un mazs, Kontinents, Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds, SolVita u. c.

Vairāk: www.bt1.lv un Facebook lapā: www.facebook.com/gramatuizstade

 

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde Skola 2023, kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja