Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

2012.gada kultūrjaunumi: vizuālā māksla

Pašmāju glezniecība, fotogrāfija un ilustrācijas, japāņu māksla un krievu avangards.

Nozīmīgākās vietas Latvijā, uz kurām ikdienā ejam baudīt vizuālo mākslu, arī nedus uz lauriem. Spilgtākie krāsas triepieni 2012.gada izstāžu grafikos jau ievilkti. Interesentus lielākoties uzrunās virkne latviešu mākslinieku izstāžu, kā arī vairākas tematiskas muzeju kolekciju ekspozīcijas.

IZSTĀŽU ZĀLE ARSENĀLS

Visnotaļ blīvajā izstāžu zāles Arsenāls grafikā starp nozīmīgākajiem gada notikumiem ierindojama mākslinieku Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna instalāciju un objektu izstāde Pacieties, kas būs skatāma no 10. februāra. Autori to raksturojuši kā ceļu uz zināmā atzīšanu, tieksmi pēc absolūtā miera un ideālās dzīves.

Aprīlī un maijā turpat būs skatāma fotogrāfa Egona Spura (1931-1990) darbu izstāde Fotogrāfijas, kuras ekspozīcija sastāvēs no LNMM kolekcijas. Savukārt vasarā Radošajā darbnīcā jeb Arsenāla mazajā zālē vienā no spilgtākajām izstādēm būs aplūkojami gleznotājas Aijas Zariņas darbi.

DEKORATĪVĀS MĀKSLAS UN DIZAINA MUZEJS

Februāra vidū tiks atklāta izstāde Gaismas avots - lampas no 20. gadsimta sākuma līdz mūsdienām, bet jūlijā - modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva izstāde Jūgendstils. Savukārt izstādē Putni, zvēri, nezvēri gada nogalē būs apskatāma DMDM krājumā esošo mākslas priekšmetu ekspozīcija par dzīvniekiem.

RĪGAS BIRŽA

Viena no vērienīgākajām izstādēm Rīgas biržas Lielajā zālē šogad būs atvērta jau janvāra nogalē. Izstādē ar nosaukumu Vēju ceļi kalnos būs skatāmi vairāk nekā 200 Japānas mākslas kolekcijas darbu no LNMM krājuma. Marta otrā pusē sekos unikālo Faberžē mākslas priekšmetu ekspozīcijas izstāde, augustā un rudens mēnešos - krievu avangards.

RĪGAS MĀKSLAS TELPA

No februāra līdz aprīlim Rīgas mākslas telpā būs izvietota laikraksta Diena un portāla diena.lv rīkotā konkursa Dienas balva fotogrāfijā 2011 izstāde ar 80 labākajiem darbiem. Tajā pašā laikā būs iespēja iepazīties arī ar Vācijas laikmetīgās mākslas balvas Ars Viva 2011/2012 - Valoda laureātu izstādes darbiem. Balvu ieguvuši mākslinieki Ēriks Bungers, Filips Goldbahs un Jurgens Štāks. Vasarā gaidāma kuratores Elvitas Rukas rīkota izstāde par lidojuma atspoguļojumu mākslā.

CĒSU VĒSTURES UN MĀKSLAS MUZEJS

No šodienas Cēsīs aplūkojama LMA Tekstilmākslas katedras 50 gadu darbības jubilejas ceļojošā izstāde. Februārī būs mākslinieku Vijas un Kaspara Zariņu gleznu izstāde, bet septembrī - gleznotāja Andra Eglīša darbi. Jūnijā - vērienīga lietišķās mākslas meistaru izstāde no visas Vidzemes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja