Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Galerija Centrs skatāma fotogrāfiju izstāde Portāls

Līdz 14. augustam tirdzniecības centrā Galerija Centrs ir skatāma divu fotogrāfijas mīļotāju Romāna Jakušina un Maijas Petrovskas foto stāstu izstāde Portāls. Izstādē apskatāmi 16 darbi, kuru vēstījums liek domāt par divu pasauļu atšķirīgiem, tomēr vienotiem redzējumiem, informē ekspozīcijas pārstāvji.

"Izstādē tiek atdzīvināti kontrasti un pretmeti abpus portālam. Tie ir rokas stiepiena un mirkļa attālumā viens no otra. Portāls ir ceļš pie iespējamā sevis. Tā otrā pusē ir cits, mazliet ieplīsis un neatgriezeniski mainījies spogulis," tā par izstādi izsakās autori.

Latviešu fotogrāfe Maija Petrovska sāka nopietnāk pievērsies fotogrāfijai tikai pirms gada, un "joprojām mācās pārvērst skatus un nianses, kuras tver viņas acis, reālās fotogrāfijās". Petrovska mīl savu galvaspilsētu un seko līdzi progresam, kas lēni, bet neatlaidīgi maina pilsētas ielas un līdzcilvēku viedās sejas.

Romāns Jakušins ir aizrautīgs fotogrāfs un fotomākslas skolotājs no Krievijas ar augstiem skaistuma standartiem. Fotogrāfu iedvesmo mainīgā pilsētvide un laikabiedri. Senākā Jakušina fotogrāfija šajā izstādē uzņemta jau 1999. gadā ar fotoaparātu Zenit. Svarīgākās fotogrāfijas tehnikas un kompozīcijas mācību stundas Maija Petrovska guvusi tieši no Jakušina.

Šī nav pirmā reize, kad abi mākslinieki sadarbojas. Pagājušā gada nogalē tapa izstāde (e)Xposure III. Stāsts par fotogrāfiju. Stāsts par mums. Fotogrāfus šķir fizisks attālums, bet vieno kaislība iemūžināt interesantus dzīves mirkļus. Izstādes Portāls fotogrāfijas tapušas, apceļojot katram savu dzimteni. Caur foto stāstiem tikšanās un sarunas notiek portālā, kurā pazūd laiks un attālums. Un pats galvenais, ka portāli ir kas vienojošs – tie ļauj ieskatīties nākotnē. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja