Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ISSP Skola aicina apgūt jaunu kursu Ievads fotogrāfijā

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola no 26. oktobra pirmo reizi piedāvā apgūt intensīvu divu mēnešu kursu Ievads fotogrāfijā, ikvienam, kurš vēlas izzināt fotogrāfijas pasauli un izprast attēlu veidošanas principus, informēja skolas pārstāve Liāna Beņķe.

Kursā Ievads fotogrāfijā piedāvās apgūt fotogrāfisko domāšanu un tehniskos pamatus ar atzītiem pasniedzējiem – Ivetu Gabaliņu (Vaivodi) un Raimo Lielbriedi.

L. Beņķe paskaidroja, ka kurss Ievads fotogrāfijā palīdzēs izprast un praktiski apgūt kameras iespējas, lai radītu tieši tādas fotogrāfijas, kādas dalībnieki vēlās. Pildot dažādus radošus uzdevumus, dalībnieki ne tikai apgūs tehniskos pamatus, bet vienlaikus mācīsies nolasīt un izmantot fotogrāfijās vizuālo valodu, lai paustu sev svarīgas idejas un saskatītu tās citu darbos.

Kurss piedāvās ievadu fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipos un sniegs ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot ar fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām. Kursa ietvaros notiks gan teorētiskas lekcijas, gan praktiskas nodarbības un radoši uzdevumi grupās un individuāli. 

Noslēgumā katrs izveidos darbu, ko prezentēs pasniedzējiem un kursabiedriem.

Iveta Gabaliņa (Vaivode) ir praktizējoša fotogrāfe un fotogrāfijas pasniedzēja, Fotogrāfiju pasniedz kopš 2008.gada. Fotogrāfiju apguvusi Andreja Granta studijā, Bornmutas Mākslas institūtā, un Fotogrāfijas maģistratūras programmā Ālto universitātē, Helsinkos. Iveta ir guvusi vairākas balvas starptautiskos fotogrāfijas konkursos - C/O Berlin Talents 2013, Burn Magazine award un CDS Dokumentālās fotogrāfijas balva, kā arī nominācijas pasaules nozīmīgākajos fotokonkursos. Viņas darbi tiek regulāri izstādīti kā Latvijā, tā ārvalstīs. 

Raimo Lielbriedis ar fotogrāfiju nodarbojas kopš 1978. gada un ir Ločmeļa un Lielbrieža ambrotipu (slapjo plašu) laboratorijas līdzdibinātājs. Organizējis sešas personālizstādes un piedalījies vairāk nekā 17 grupu izstādēs. Viņa darbi atrodami kolekcijās ne tikai Latvijā, bet arī Dānijā, Polijā, Bulgārijā un Somijā. Pasniedz fotogrāfiju kopš 1999. gada.

Nodarbības notiks darbadienu vakaros Rīgas centrā. Papildu informācija un pieteikšanās: ej.uz/ievadkurss

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja