Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Mākslai vajag telpu Vasaras mājā notiks lekcija Vai telpai vajag mākslu. Nabaga Jorika gadījums

21. augustā plkst. 19 fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā notiks Helvija Savicka lekcija Other Side Studio. Vai telpai vajag mākslu.  Nabaga Jorika gadījums, informēja fonda pārstāve Ieva Nagliņa.

Plkst. 20 paredzēta pirmizrāde Līvas Vilnītes un Aleksandra Okonova dokumentālajai īsfilmai par kultūras nama un teātra studijas Joriks atmiņām.

Laikā, kad visu Rīgu ir apņēmis kliedziens, par to, ka mākslai trūkst telpas un modernisms pūst, Other Side Studio devās prom no Rīgas uz Rēzekni, lai dokumentētu un iespaidos iemūžinātu Rēzeknes pilsētas Nacionālo biedrību kultūras nama, tautā saukta par Nabaga Joriku, pēdējās dienas.

Pagājušajā vasarā, Venēcijas biennāles 14. Starptautiskajā arhitektūras izstādē Venēcijas Arsenālā tika atklāta Latvijas ekspozīcija Unwritten. Latvijas paviljons (arhitektu birojs NRJA) aktualizēja jautājumu par modernisma eksistenci Latvijā, izstādot arī pieminēto Rēzeknes kultūras namu. Tas ir celts 1961. gadā par godu krievu kosmonauta Jurija Gagarina uzlidošanai kosmosā. Šajā vasarā, divas nedēļas pirms nama nojaukšanas, Other Side Studio devās radošā ceļojumā uz Latgali un ieguva savā rīcībā visu teātra ēku. Tajā tika rīkots mākslas festivāls ar vairāk nekā 20 māksliniekiem no Rīgas un Rēzeknes. Dokumentējot procesu un sarunājoties ar rēzekniešiem, ir izveidota filma par Nabaga Joriku, kurā savās atmiņās dalās ar ēku visciešāk saistītie cilvēki.

Šobrīd Rēzeknes kultūras nams jau ir nojaukts, taču būvdarbi vēl turpinās. Tieši tāpēc lekcijā tiks apskatīti tādi jautājumi kā kultūras namu eksistence un stāvoklis Latvijā, kā arī to (ne)izmantotais potenciāls.

Helvijs Savickis ir Other Side Studio (2011) līdzdibinātājs. Bakalaura grādu arhitektūrā ieguvis Vīnes mākslas Akadēmijā. Studija praktizējās uz jautājumiem par telpas potenciāla atklāšanu. 2014. gadā saņēmis gada balvu Arhitektūrā ar projektu Manual-Urban sports and architecture. Līdzautors Latvijas paviljonam Venēcijas arhitektūras biennālē – Inner Freedom. Riga street in Venice. Praktizējies un strādājis projektēšanas birojā Arhis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja