Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Anatomijas muzejā norisināsies sirds izšūšanas darbnīca mākslinieces Elīzas Māras vadībā

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejs ir kļuvis par vietu, kur satiekas zinātne ar mākslu, un arī šogad muzejs turpina sadarbību ar mākslinieci Elīzu Māru, organizējot izšūšanas darbnīcu Adatomija.

Sestdien, 10.februārī, RSU Anatomijas muzejā (Kronvalda bulvārī 9) plkst. 12.00 visu mīlētāju dienas noskaņās notiks sirds anatomijas izšūšanas darbnīca.

Adatomija ir sadarbības kopprojekts, kas aizsākās jau 2022. gadā ar mērķi iepazīt anatomiju caur adatas dūrieniem. Šo projektu iedvesmoja Elīzas Māras izšūtā anatomiskā sirds, kas tika eksponēta muzeja sirds vitrīnā. Kopprojekta laikā ir īstenotas vairākas darbnīcas sirds, mugurkaula, skeletu un pat eglīšu mantiņu tematikā, kas ne tikai pulcējušas dažādu sfēru medicīnas profesionāļus, bet arī rokdarbu entuziastus. Pirms darbnīcas dalībnieki ir aicināti apmeklēt muzeja ekspozīciju iedvesmai un tad četru stundu garumā izšūt savu sirds orģinālu pēc Elīzas Māras dūrienu demonstrējumiem.

Uz darbnīcu aicinām gan iesācējus, gan arī pieredzējušus rokdarbniekus, lai piedalītos Adatomijas darbnīcā iegādājies biļeti elizamara.com internetveikalā. Darbnīcā tiks nodrošināti visi nepieciešamie materiāli, darbnīcas ilgums ir 4 stundas. Biļetes cena - 50 eiro un biļetes tiek tirogtas līdz ceturdienai, 8.februārim.

Elīza Māra ir māksliniece un profesionāla izšuvēja, kas ir absolvējusi Karalisko Rokdarbu skolu Lielbritānijā ar bakalaura grādu izšūšanā ar roku. Elīza ir strādājusi arī pie tādiem nozīmīgiem projektiem kā Līgo karoga kopijas izveide, kas tika darināts speciāli Dziesmu svētku 150-gadei un šobrīd atrodas Rakstniecības un mūzikas muzeja Dziesmusvētku telpas ekspozīcijā. Savā radošajā praksē Elīza pievēršas tradicionālo izšūšanas tehniku pielietošanai laikmetīgos kontekstos. Vairāk ar Māras radošo darbību iespējams iepazīties: https://www.elizamara.com/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja