Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atklās Brīvības pieminekļa statujas atveidu porcelānā

17. novembrī plkst. 18 porcelāna dizainere, māksliniece Diāna Boitmane un dizaineris Rihards Funts aicina apmeklēt Brīvības pieminekļa obeliska statujas porcelāna figūras atklāšanas pasākumu, kas norisināsies mākslas kafejnīcā Kolekcionārs Blaumaņa ielā 7, Rīgā, informēja pasākuma pārstāve Kristiāna Salnāja.

Brīvības pieminekļa statujas atveidu porcelānā māksliniece Diāna Boitmane radījusi kā veltījumu Latvijas Republikas proklamēšanas simtgadei. Katra figūra ir roku darbs, kas izgatavots no augstvērtīgā franču porcelāna Mont Blanc.

Māksliniece Diāna Boitmane uzsver, ka jau vairākus gadus atpakaļ bijusi vīzija, ka ir jāizgatavo Brīvības pieminekļa figūra porcelānā, kas būtu kā ekskluzīvs, reprezentatīvs Latvijas valsts suvenīrs.

Porcelāna figūras izveide ir tehnoloģiski sarežģīts un laikietlpīgs process – figūras izstrāde prasījusi gandrīz divus gadus.

Dizaineris Rihards Funts un mākslinieks Jānis Straupe radījuši figūras ietvaru liepas kokā, kas izsenis simbolizē sievišķību, maigumu un sievišķās enerģijas spēku.

Pasākumā tiks prezentēta un izstādīta radītā porcelāna figūra un tās ekskluzīvais iepakojums. Patreiz Austrijas galvaspilsētā Vīnē dzīvojošā māksliniece Diāna Boitmane, dizaineris Rihards Funts un mākslinieks Jānis Straupe dalīsies stāstos par figūras un tās iepakojuma tapšanas procesu un iedvesmas avotiem. 

Izcilā tēlnieka Kārļa Zāles izlolotais Brīvības piemineklis Latvijas galvaspilsētā Rīgā atklāts 1935. gada 18. novembrī. Piemineklis, kas apliecina latviešu tautas spēku, tradīcijas, valodu un vienotību kļuvis par Latvijas simbolu. Ar dziļām vēstures saknēm zemē un trim zvaigznēm debesīs, kas simbolizē vēsturiskos Latvijas novadus – Kurzemi, Vidzemi un Latgali.

Porcelāna figūra un tās iepakojums mākslas kafejnīcā Kolekcionārs būs apskatāma līdz 18.decembrim.

Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/events/669984213161364/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja