Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +19 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Baltajā naktī varēs nofotografē savu patieso seju elektrošoka fotostudijā

Sestdien, 10. septembrī plkst. 23.15 laikmetīgās mākslas forumā _Baltā nakts Spīķeros, Dirty Deal_ kultūras namā darbosies Latvijā pirmā elektrošoka fotostudija, kurā ikvienam būs iespēja nofotografēties „zem sprieguma”, iemūžinot savu patieso seju.Projektu īsteno māksliniece un fotogrāfe Julie Guiches (Parīze/Brisele) kopā ar apvienību Continent Virtuel no Briseles, portālam Diena.

lv pastāstīja Baltās nakts pārstāvji. Ikviens apmeklētājs saņems nelielu, bet drošu un pārbaudītu elektrošoka ierīci un pamācību, kā ar to rīkoties. Brīdī, kad viņš saņemsies nospiest strāvas podziņu, fotogrāfe viņu nofotografēs. Bildes pēc tam būs pieejamas lejupielādei internetā, tīmekļa vietnē http://www.studio-public.org/electrochoc/.Projekts īstenots un guvis ievērojamu atsaucību Beļģijā, Spānijā, Itālijā, Vācijā un citviet. Rīgā mākslinieki viesojas ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centra atbalstu, sadarbībā ar Survival Kit, Dirty Deal un Balto nakti.Pirms fotostudijas klātesošos iesildīs apvienības māksliniece Nikka, kas plkst. 22 uzstāsies ar eksperimentālu elektriskās skaņas projektu Pandemia. Visus skaņdarbus Nikka rada turpat uz vietas, reģistrējot ļoti jutīgas aparatūras mijiedarbību ar telpas svārstībām.

Neirologs Dušēns de Buloņs 19. gadsimtā izveidoja elektroterapiju - metodi, ar kuras palīdzību pētīt cilvēka mīmiku. Pakļaujot muskuļus elektrības triecienam un tajā pašā brīdī uzņemot attēlu, tiek reģistrēta dvēseles kustība, kas ir pārāk mirklīga, lai to spētu uztvert neapbruņota acs. Dušēna mērķis bija radīt mīmikas vārdnīcu, ikvienai sejas izteiksmei blakus liekot noteiktas emocijas, paša vārdiem – „dzīvs attēls un eksperimentālas kaislības”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja