Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas Asamblejas balvu mākslā piešķirs Laimai Slavai

Saeimā vērtējot Baltijas Asamblejas (BA) balvas kandidātus, starptautiska žūrija nolēma 2017. gada balvu mākslā piešķirt mākslas zinātniecei un redaktorei Laimai Slavai par izcilo profesionālo ieguldījumu mākslas zinātnes teorijas attīstībā un grāmatu izdevniecības jomā, veicinot Latvijas kultūras atpazīstamību arī starptautiskā līmenī, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

BA balvu literatūrā šogad saņems lietuviešu dzejnieks, esejists un tulkotājs Vlads Brazjūns par poētisko ieguldījumu, savos darbos pievēršoties baltiešu pasaules redzējumam un latviešu, lietuviešu un citu valodu lingvistiskajam mantojumam, kā arī tulkojumiem un izciliem starptautiskajiem projektiem mūsdienu dzejas jomā.

Savukārt balvu zinātnē piešķirs zinātniekam, pētniekam un Igaunijas Genoma centra dibinātājam Andresam Metspalu par novatorisko un plašo ieguldījumu gēnu tehnoloģiju un molekulārās diagnostikas jomā.

Katras balvas apjoms ir 5000 eiro. Balvas pasniegs gadskārtējā BA sesijā, kas norisināsies 9.novembrī un 10.novembrī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

Žūrijā bija deviņi literatūras, mākslas un zinātnes eksperti no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

BA balva ir dibināta 1994.gadā, un to ieguvuši daudzi pazīstami kultūras, zinātnes un mākslas jomas darbinieki. Pagājušajā gadā balvu zinātnē saņēma Maija Dambrova no Latvijas par zinātnisko darbu enerģijas metabolisma jomā, kā arī ieguldījumu preparāta Mildronāts darbības mehānismu izpētē. Laureāts BA balvā literatūrā bija lietuviešu dzejnieks, rakstnieks, literatūras kritiķis, dramaturgs un tulkotājs Sigits Parulskis. Savukārt balvu mākslā pērn piešķīra Igaunijas izvirzītajam kandidātam - lietuviešu režisoram Kristijonam Vildžūnam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja