Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Festivālā Māksla+Komunikācija Deivids Rotenbergs spēlēs klarneti kopā ar vaļiem un putniem

Festivālā Māksla+Komunikācija 2012 viesosies unikālais amerikāņu mūziķis, filozofs un rakstnieks Deivids Rotenbergs, kas savā mūzikā atspoguļot attiecības starp dabu un cilvēku radīto pasauli, pastāstīja jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Agnese Baranova.Deivids Rotenbergs festivālā piedalās ar dzīvo performanci Mūzika no dabas – vaļi, putni un cikādes koncertā, kas notiks 5.

oktobrī Spīķeru koncertzālē, un ar lekciju Skaistuma izdzīvošana 6. oktobrī Laikmetīgās mākslas centrā kim? Spīķeros.Deivids Rotenbergs pavadījis ilgus gadus interesējoties par skaņu muzikālismu dzīvnieku pasaulē. Viņš ir spēlējis dzīvās improvizācijas dabā kopā ar dziedātājputniem, raidījis savas klarnetes skaņas dziļi zem ūdens spēlējot kopā ar vaļiem, un saspēlējies ar cikādēm, mēģinot sadzirdēt to radītajā "baltajā troksnī" muzikālas struktūras. Deivida Rotenberga dzīvo performanci Mūzika no dabas - klarnetes improvizācijas kopā ar vaļu, putnu un cikādes skaņu ierakstiem - varēs noklausīties festivāla Māksla+Komunikācija 2012 koncertā Rīgā. Šajā koncertā Deivids Rotenbergs piedāvās muzikālu ceļojumu pa dabu – no cilvēku pasaules uz dzīvnieku valstību un atpakaļ, parādot, ka mūzika ir ne tikai cilvēku radīts estētisks pārdzīvojums - tā ir sastopama arī dzīvajā dabā. Koncertā piedalīsies arī citi mūziķi un skaņu mākslinieki – pazīstamie britu eksperimentālās elektroniskās mūzikas pārstāvji – Marks Fells un Mats Stīls, latviešu mūziķi Jēkabs Nīmanis un Maksims Šenteļevs kopā ar kustību mākslinieci Ievu Orbidāni, un jaunās paaudzes latviešu elektroniskās mūzikas pārstāvis Mārtiņš Roķis.Nākamajā dienā pēc koncerta būs iespēja apmeklēt Deivida Rotenberga lekciju Skaistuma izdzīvošana, kurā unikālais mūziķis, filozofs un rakstnieks iepazīstinās ar savām idejām un veikto pētījumu par to, kādēļ daba ir skaista un kā māksla ir ietekmējusi zinātni. Iedvesmojoties no Čārlza Darvina novērojumiem, ka dzīvniekiem no dabas piemīt estētiskās jūtas, Deivids Rotenbergs tiecas atklāt noslēpumainos iemeslus – kādēļ mēs radam mākslu un kādēļ dzīvniekiem, tai skaitā – cilvēkiem, ir iedzimta skaistuma izjūta. Lekcija notiks 6. oktobrī plkst. 14 Laikmetīgās mākslas centrā kim? Spīķeros. Ieeja bez maksas. Savukārt koncerts notiks 5. oktobrī plkst. 19 Spīķeru koncertzālē. Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā _Biļešu paradīzes _kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja