Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Izstāde Sapņi un drāmas topošajā mākslas centrā Zuzeum

Piektdien, 6. oktobrī topošajā mākslas centrā Zuzeum (Lāčplēša ielā 101) tika atklāta Izraēlas laikmetīgās mākslas izstāde Sapņi un drāmas, kas skatāma līdz 5. novembrim, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Sila.

Izstāde Sapņi un drāmas ir līdz šim vērienīgākā Izraēlas laikmetīgās mākslas reprezentācija Baltijā, kurā ir pārstāvēti 14 starptautiski atzīti izraēļu mākslinieki – Porat Solomon, Dor Guez, Nir Hod, Guy Zagursky, Noa Eshkol, Avner Ben-Gal, Sagit Mezamer, Erez Israeli, Keren Yeala Golan, Marik Lechner, Daniel Kiczales, Eitan Ben-Moshe, Sigalit Landau un Yehudit Sasportas.

Izstādē iekļauts arī pazīstamās Izraēlas mākslinieces Sigalitas Landavas darbs Sāls līgava, kas pirms gada kļuva par īstenu sensāciju ne tikai pasaules mākslas ainā, bet arī sociālo tīklu vidē. Projekta ietvaros māksliniece uz diviem mēnešiem Nāves jūras ūdeņos iegremdēja melnu 20. gadsimta sākuma tērpu, fotogrāfijās fiksējot tā kristalizācijas procesu.

Ekspozīcijas ietvaros skatāms arī pašlaik Berlīnē dzīvojošā izraēļu mākslinieka Ereza Izraeli darbs Terorista galva. Izraeli ir pazīstams ar pievēršanos tādām tēmām kā zaudējuma izjūta saistībā ar Izraēlas identitāti un pēcholokausta Eiropa.

Savukārt palestīniešu kristiešu un Tunisijas ebreju izcelsmes mākslinieks un pētnieks Dors Guezs, kura darbi līdz šim bijuši izstādīti vairāk nekā 30 personālizstādēs visā pasaulē, kā arī daudzās starptautiskās grupas izstādēs un biennālēs (tostarp KW laikmetīgās mākslas centrā Berlīnē, MAXXI muzejā Romā un Palais de Tokyo Parīzē), izstādē Rīgā būs pārstāvēts ar videodarbu Sabir, poētisku Džafas saulrieta fonā tapušu personisku stāstu, kurā savijusies pagātne un tagadne, ebreju un arābu kultūras.

Kopumā izstāde Sapņi un drāmas ir vitāls stāsts par šodienas Izraēlu, par tās priekiem un bēdām, par lieliem sapņiem un klusām drāmām, kā arī par paaudzi, kas vēlas atrast jaunus veidus, kā realizēt savas utopijas, un tiecas ideālus pārvērst realitātē.

Sapņi un drāmas reprezentē Izraēlas laikmetīgās mākslas valodu un izteiksmes veidus visplašākajā spektrā. Izstādes ietvaros par tās platformu kļūs arī vairāki citi pilsētas asinsrites vibrējošie mezgli – Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Universitāte, Latvijas Kultūras akadēmija, kā arī kafejnīcas Kolekcionārs, Vest, Rocket Bean Roastery.

Plašāk par izstādi lasiet arī Kultūras Dienas rakstā Mūsdienu Izraēlas enerģija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja