Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Galerijā Look! notiks mākslinieka Krišjāņa Elvika personālizstāde

Galerijā Look! 9. jūnijā plkst. 17 tiks atklāta mākslinieka Krišjāņa Elvika personālizstāde V- - saki - ko man darīt - - - nesaki - ko man darīt - - II - -.

Izstādē - - saki - ko man darīt - - - nesaki - ko man darīt - - II - - mākslinieks Krišjānis Elviks pievēršas kvīru identitātes un postpadomju audzināšanas metožu savstarpējai ietekmei uz cilvēku un klimatu.

Līdzīgi kā Blaumanis, kas stāstu un lugu rakstīšanai iedvesmojies no reāliem cilvēkiem, arī Elviks reflektē par personīgām pieredzēm no savas skolas dzīves 2000. gadu sākumā un laiku, kurā tikai pakāpeniski ieplūst demokrātiskās vērtības, kas nomaina autoritārās vadības, komunikācijas un audzināšanas metodes, kā, piemēram, sodīšana vai tikai un vienīgi pareizo atbilžu sniegšana. 

Bailes no soda un nepareizības kļūst klātesošas ikdienas dzīves ritējumā, kā arī identitātes apzināšanās procesā. Elviks izvirza jautājumu – kā es varu apzināties savu kvīru identitāti, ja perspektīvas, kas atkāpjas no heteronormatīva tiek noklusētas, slēptas vai uzskatītas par nepieņemamām? 

Krišjānis Elviks ir latviešu scenogrāfs un starpdisciplināri strādājošs mākslinieks, kas kopš 2015. gada regulāri veidojis scenogrāfijas izrādēm, modes skatēm un izstādēm. Krišjānis absolvējis ir Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļu, šobrīd turpina studijas maģistrantūrā – MA POST nodaļā. 

Mākslinieka radošās darbības pamatā ir domāšana telpā, kas rezultējas starpdisciplināros projektos, kuros kombinējas scenogrāfijas, instalācijas, teksta mākslas un performances mediji. Krišjāņa darbība jau novērtēta studiju laikā, iegūstot dažādas stipendijas un apbalvojumus, 2019./2020. gadā nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā gada scenogrāfs par vizuālo noformējumu izrādei Netikumīgie. 

Izstāde būs apskatāma līdz 2. jūlijam galerijā Look! (Ģertrūdes iela 62A) 13.00–19.00 no otrdienas līdz piektdienai, sestdienās 13.00–17.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja