Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jānis Deinats tiksies ar izstādes apmeklētājiem

Mākslas galerijā MuseumLV 14. jūnijā plkst. 17.30 norisināsies Jāņa Deinata tikšanās ar skatītājiem izstādē Jānis Deinats. Laiki. Tik salda, kurā varēs noklausīties autora stāstīto par portretu tapšanas vēsturi un viņa tikšanos ar portretējamiem cilvēkiem.

Izstādes ekspozīcijā redzami Vairas Vīķes-Freibergas, Egila Levita, Raimonda Paula, Māras Lāces, Ingus Baušķenieka, Mārtiņa Freimaņa, Mārtiņa Brauna, Normunda Šnē, Kaspara Znotiņa, Gunas Zariņas, Elīnas Garančas, Marinas Rebekas, Mihaila Čuļpajeva un daudzu citu pazīstamu personu portreti.

Izstāde galerijas telpās aizņem divus stāvus. Viena no telpām veltīta izcilajai Nacionālā teātra aktrisei Elzai Radziņai. Meklējot savā arhīvā attēlus izstādei, šī gada februārī autors atrada deviņdesmito gadu sākumā izfotografētu filmu, kurai attīstīšanas laikā sabojājās emulsija. No šis filmas (kura bija ražota rūpnīcā SVEMA Šostkā, Ukrainā) iegūtie attēli bija liels pārsteigums. Vēl spēcīgāku iespaidu radīja fakts, ka Elza Radziņa ir dzimusi 1917. gadā Pirmā pasaules kara latviešu bēgļu ģimenē Harkivā, Ukrainā. Šis apstāklis piešķir izstādei liktenīgu dimensiju.

Atsevišķa telpā skatāmi arī lielformāta (130x100m) attēli no autora fotosērijām Fotografēju attālināti  un Fotografēju. Sērijas, kas tapušas Covid-19 pandēmijas laikā veido liecību par šo laiku un tā psiholoģisko tipoloģiju, vizuāli akcentējot sociālo attiecību "pārrautības" efektu un pēkšņi sajūtamo cilvēka mazuma sajūtu jaunās, nezināmās "lielās" pasaules vidū.

Izstādes kuratore un idejas autore Diāna Barčevska. Izstādes iekārtotāja - Anna Heinrihsone

Ieejas maksa 5 eiro (kā galerijas apmeklējums). Iepriekš pieteikties nav nepieciešams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja