Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jūrmalas muzejā atklās LMA modes dizaina studentu darbu izstādi Modernais kolektīvs

Jūrmalas pilsētas muzejā 10. maijā plkst. 18, tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas modes dizaina studentu darbu izstāde Modernais kolektīvisms, informēja Jūrmalas pilsētas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Izstādes  jēdzieniskais pamats meklējams kolektīvās atmiņas koncepta ieviesēja filozofa Morisa Halbvaha (Maurice Halbwachs) atziņās. Viņš norāda uz paralēlēm starp pieredzi un sabiedrības atmiņu, kura nebalstās tikai uz pagātni, bet gan vairāk ir tagadnes izpausme.

Izstāde tiek veidota kā konceptuāla telpa, kurā tērpos, objektos, fotoizdrukās, gleznās un videodarbos studenti runā par aktuālām tēmām, balstoties gan savā pieredzē, gan sabiedrības noskaņojumā. Izstādē piedalās: Santa Aulmane, Sanda Feldberga,  Karīna Krista Līkanse,  Ieva Mežule,  Sigita Sniegs,  Laima Ūdre, Simona Veilande.

“Apģērba kustība nereti ietekmē cilvēka siluetu un rada pilnīgi jaunu formu un telpu attiecībā pret ķermeni. Tāpat arī perspektīva, kur siluets ir atkarīgs no skatupunkta, tā leņķa un distances no vērotāja līdz apģērbam. Kopējā tēla ideja ir tapusi, novērojot apģērba un ķermeņa kustības mijiedarbību vienam ar otru, un to interpretējot grafiskā un lakoniskā formā. Perspektīvas un kustības īpatnības ir notvertas vairākos siluetos, izmantojot kontrastu kā instrumentu idejas tulkojumam,” tā par savu darbu Blurry pants saka Sanda Feldberga.

Sigita Sniegs: “Vajadzība pēc funkcionālisma savā ikdienā, manas dzimtas vīriešu amatniecības prasme un pieticīgā daba ir mantojums, kas man liek ieraudzīt un novērtēt apkārtējo priekšmetu patieso vērtību, to formu telpā, kvalitāti un oriģinalitāti kā nepieciešamību. Vectēva radītie “jaundarbi” ir kā pareizrakstības neprecizitāte, kurus uzlūkojot, izproti lietas pamatfunkciju un, kuri nejaušības rezultātā, atspoguļo asprātīgu nepareizību.”

Ikgadējā pasākuma Muzeju nakts ietvaros, kas notiek 20. maijā, no plkst. 18 studenti aicina uz instalāciju ar skatītāju iesaistīšanos Kolektīvā atmiņa.

Izstāde apskatāma līdz 28. maijam.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja