Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kamergalerijā skatāma Aijas Bley personālizstāde Zero Waste

Kamergalerijā no 9. oktobra līdz 15. novembrim skatāma Aijas Bley personālizstāde Zero Waste, informēja izstādes rīkotāji.

Izstādē Zero Waste Aija Bley debitē kā grafiķe, un viņas grafikas darbi tapuši procesuālā kopdarbā ar dabu un mijiedarbībā ar grafikas tehnikām. Aija Bley šajos darbos strādā ar "zero waste" ideju un tajos integrē ready-made principus. Tie balstās postmodernisma idejā, ka mākslā tiek izmantots tas, kas jau ir radīts, kā arī mākslas darbs nav kaut kas absolūts, pabeigts un neaizskarams.

"Manā izstādē darbus primāri ir radījis nevis cilvēks, bet dzīvā daba," stāsta Aija Bley. Darba process balstās dabas dokumentēšanā, atlases veikšanā un pēc tam "pārtulkošanā" dažādās grafikas tehnikās (sietspiede, augstspiedums, linogriezums, kokgrebums, dobspiedums, zīmējums, akvarelis u.c.). "Mans darbs ar dabas "mošķiem" - skudrām, gliemežiem u.c. - bija apzināts process. Piemēram, atstājot audeklu un krāsas uz nakti ārā, tajā no rīta bija atstātas gliemežu un skudru krāsā izmērcētās pēdas, kas veidoja neatkārtojamus rakstus."

Izstādes vēstījums akcentē, ka zero waste jeb bezatkritumu dzīves ideja svarīga arī mākslas procesā. Māksliniekam vajadzīga drosme, lai piebremzētu savu ego vienmēr radīt ko jaunu un nebijušu, bet saskatītu neskaitāmās lietas, kas ir mums apkārt - atdzīvinātu un piepildītu tās ar savu radošo enerģiju.

Aija Bley plašāk zināma kā fotogrāfe un kinorežisore, un viņas jaunākā dokumentālā filma Mēs gribējām izmainīt pasauli pirmizrādi piedzīvoja Nacionālā kino centra tradicionālajā 4. maija Latvijas filmu maratonā, kas šogad norisinājās tiešsaistē, un ir skatāma On the Road vimeo straumēšanas platformā, kā arī Shortcut, kas pieejams arī Helio interaktīvās televīzijas skatītājiem. Filmas pirmizrāde kinoteātrī notiks Varšavas kino festivālā, kas šogad norisināsies no 9. līdz 18. oktobrim un kurā Aijas Bley darbs Mēs gribējām izmainīt pasauli iekļauta dokumentālo filmu konkursa programmā.

Kamergalerija ir izstāžu platforma, kur galvenā loma pieder grafikai. Tā atrodas 11. novembra krastmalā 35, Mākslinieku nama 5. stāvā, 81. telpā. Ieeja bez maksas. Atvērta katru dienu no plkst. 12 līdz 18.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja