Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks tekstilmākslinieces Ingūnas Levšas izstāde Spoguļi

Kultūras pils Ziemeļblāzma no 1. maija līdz 16. jūnijam aicina apmeklēt mākslinieces Ingūnas Levšas izstādi Spoguļi, kurā skatāmi lielformāta industriāli darināti digitālie gobelēni, informēja izstādes pārstāve Dace Lasmane.

Māksliniece Ingūna Levša strādā žakarda tehnikā, aužot digitālos gobelēnus, kas ļauj veidot komplicētas kompozīcijas, atsaucoties un vairāk iekļaujot tajās apkārtējo realitāti. Izstādes Spoguļi centrā ir tēli, vide un motīvi, kas māksliniecei šķiet svarīgi personības veidotāji. Eksponētie lielformāta industriāli austie gobelēni ir iekārtoti viens pret otru, veidojot it kā spoguļattēlu, radot šķietamību, ka tie viens otrā spoguļojas. Darbi veido atkārtojumus, it kā tie būtu tādi paši, bet – tādi tie nav. Tāpat izstādē eksponēti arī darbi ar dziļi personisku sižetu, kur attēloti fotogrāfiju fragmenti no dažādiem mākslinieces dzīves posmiem, kas  auduma rakstā veido raportu jeb nebeidzamu atkārtojumu.

Ar saviem audekliem Ingūna Levša piesaka jaunu un Latvijas tekstilmākslā samērā maz izplatītu pieeju, kas balstās uz reālistisku formu pielietojumu un sižetisku konkrētību. Māksliniece piedāvā jaunu skatījumu uz tekstilmākslas iespējām, apvienojot moderno tehnoloģiju sniegtās priekšrocības ar spēju radīt dziļi personīgus vēstījumu.

Kopš 2001. gada māksliniece aktīvi piedalās izstādēs - Ingūnai Levšai ir bijušas 10 personālizstādes un ap 30 grupu izstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs.  Līdz šim studējusi tekstilmākslu Latvijas Mākslas akadēmijā un Norvēģijā Bergenas mākslas un dizaina akadēmijā, kā arī apguvusi kultūras teoriju Latvijas Kultūras akadēmijā. Par vienu no saviem darbiem saņēmusi bronzas medaļu 8.Starptautiskajā šķiedras mākslas biennālē un simpozijā From Lausanne to Beijing, Ķīnā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja