Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Mākslas akadēmijā notiks izstāde Pagalms

No 12. janvāra līdz 1. februārim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā Kalpaka bulvārī 13, Rīgā, būs skatāma izstāde Pagalms, informēja akadēmijas pārstāve Linda Indriksone.

Izstādes atklāšana notiks 11. janvārī plkst. 18 ar īpašu jauno mākslinieku Lauras un Mārtiņa Veļas performanci.

"Kāds savam piemājas pagalmam ikdienā izskrien cauri, acis nepaceldams, kāds tur stāda rozes, kāds izkar veļu, bet vēl kādam – taciņu tīklojums pāri zālājam ir Visuma kosmiskais modelis ar Smilšu kasti kā Sauli pašā vidū. Pagalmā mīt mūsu bērnība. Spēles, draudzība, uzticēšanās un vilšanās. Bailes nākt mājās un bailes pazaudēt atslēgu. Cauri pagalmam mamma atgriežas no darba, ceriņkrūmā pie sētas visas laimītes apēstas. Cel cik augstu sētu gribi, norobežošanās un privātums ir utopija, neko jau nevar nosargāt! Laiks aiziet, un pagalmus nobruģē mūsu atmiņas," izstādes noskaņu apraksta viena no izstādes kuratorēm, Mākslas vēstures un teorijas apakšnozares 4. kursa studente Iveta Feldmane.

Izstādē apkopoti dažādu paaudžu latviešu mākslinieku darbi, kas tieši vai pastarpināti iekļaujas pilsētas ainavas žanrā un atklāj pagalmu estētiku. Līdzās tādiem lielmeistariem un atzītiem vārdiem mākslā kā Alberts Silzemnieks, Andris Eglītis, Auseklis Baušķenieks, Henrijs Klēbahs, Ieva Iltnere, Ivars Heinrihsons, Juris Baklāns, Kristaps Ģelzis, Kristians Brekte, Līga Purmale, Sandra Krastiņa, Valdis Celms, Vija Maldupe, būs redzami arī jauno mākslinieku darbi, kas tapuši speciāli šai izstādei. Plašajā ekspozīcijā pagalma interpretācijas atspoguļosies dažādos medijos – glezniecībā, grafikā, fotogrāfijā, video, tekstilā, keramikā un instalācijā.

Izstādi organizē Latvijas Mākslas akadēmija un tās kuratori - LMA Mākslas vēstures un teorijas nodaļas 4. kursa studenti: Agris Briģis, Anna Emsiņa, Iveta Feldmane, Guntars Gritāns, Uldis Jaunzems-Pētersons, Anete Levenšteina, Baiba Nurža, Monta Ozoliņa, Anete Skuja, Rihards Bebris. Savukārt pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam izstādes norises laikā notiks diskusija par privātās un publiskās telpas attiecībām.

Ekspozīcijā iekļauti darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, mākslas galerijas Māksla XO, Latvijas Mākslinieku savienības un Mūkusalas Mākslas salona Zuzānu kolekcijas. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja