Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Mākslas akadēmijā notiks lekciju cikls Fashion Future

25. novembrī plkst. 19 Latvijas Mākslas akadēmijas Lielajā aulā LMA Modes mākslas katedra sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu (VKKF) un Dāņu institūtu organizē lekciju ciklu Fashion Future, aicinot pasaulē pazīstamus modes māksliniekus iezīmēt mākslas un modes sinerģiju nākotnē. Vieslektori – modes dizainers Henriks Vibskovs (Dānija) un Rolands Pēterkops no modes dizaineru apvienības Mareunrol's (Latvija).

LMA modes mākslas katedra veicina Baltijas valstu modes dizaina identitāti ar kopīgi izstrādātu vīziju par modes nozares attīstību reģionā un tā vietu valstu ekonomikās, arī Latvijas modes identitātes kontekstā. Ir ļoti svarīgi un iedvesmojoši sarunāties ar pasaules vadošajiem modes speciālistiem. Tāda mēroga un ietekmes profesionāļi Latvijā parādās ļoti reti. Dāņu modes dizainera Henrika Vibskova modes nākotnes redzējums palīdzētu modes industrijas pārstāvjiem paraudzīties uz modi vienas atsevišķas valsts modes dizaina identitātes kontekstā. Latvijas modes mākslinieku tandēms Mareunrol's lekcija palīdzēs uzdot Latvijai svarīgus jautājumus, lai atdzīvinātu industriju kopumā, kā arī aizsāktu diskusijas un pieredzes apmaiņu.

Henriks Vibskovs (uzstāsies ar lekciju Mākslas un dizaina krustpunkti/Intersections between Art and Design) ir Central Saint Martins koledžas Londonā 2001. gada absolvents. Zīmola Henrik Vibskov dibinātājs un dizainers, Chambre Syndicale de la Mode Masculine biedrs kopš 2003. gada. Multimediāls mākslinieks – veido instalāciju izstādes un modes instalācijas, internera dizainu, nodarbojas arī ar režiju un mūziku (bundzinieks grupās Mountain Yorokbu, Trentemoller u. c.). Piedalījies izstādēs The Museum of Art and Design, MoMA, PS1 Ņujorkā, Palais de Tokyo Parīzē, ICA Londonā, Zeeuws Museum Holandē, Kiyomizu-Dera Temple Japānā, u. c. Sarīkojis personālizstādes TEMPO Stokholmā, Daelim Museum Dienvidkorejā, Gammel Strand Kopenhāgenā, Design Museum Helsinkos un citur. Veidojis kostīmus vairākām operas izrādēm un performanču uzvedumiem. Profesors DSKD Kopenhāgenā, žūrijas loceklis un lektors Central Saint Martins, IED Madridē un Antwerp Royal Academy of Fien Arts. Publicējis četras grāmatas, ieskaitot 2012. gadā Gestalten izdoto monogrāfiju.

Rolands Pēterkops (uzstāsies ar lekciju Paplašinātās realitātes/Altered States of Fashion) ir modes dizaineru apvienības Mareunrol's dibinātājs un dizainers (kopā ar Mārīti Mastiņu-Pēterkopu), kā arī viens no mūzikas un kultūras raidījuma Tīrkultūra veidotājiem Latvijas Radio 3 programmā Klasika. Kopā ar Mārīti Mastiņu-Pēterkopu piedalījies prestižajā Jēras Modes un fotogrāfijas festivālā, kurā pirmo reizi festivāla vēsturē ieguvuši abas galvenās balvas. Studējis Latvijas Mākslas akadēmijā un Antverpenes Karaliskajā mākslas akadēmijā. Vienlaikus ar Mareunrol's sezonas kolekciju veidošanu aktīvi darbojas dažādos nozīmīgos modes un mākslas projektos. Veidojis izstāžu scenogrāfijas un modes instalācijas gan Latvijā, gan ārvalstīs. Ar vieslekcijām un meistarklasēm viesojies augstākajās mākslas izglītības iestādēs Latvijā, Igaunijā, Zviedrijā, Polijā, Krievijā, Francijā, Šveicē, Luksemburgā un Japānā. Veidojis kostīmus teātra un operas izrādēm Latvijā un Krievijā. Mareunrol's darbi iekļauti Phaidon grāmatā Pattern: 100 designers, 10 curators, kurā minēti 100 talantīgāko dizaineru vidū.

Lekcija notiks 25. novembrī plkst. 19 Latvijas Mākslas akadēmijas Lielajā aulā.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties: www.kurpes.lv/pasakums/henrika-vibskova-un-rolanda-peterkopa-lekcijas-lma

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja