Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

LMA būs apskatāma studentu veidota izstāde Bez vārdiem

No 28. septembra Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) maģistra un bakalaura programmu studenti no Glezniecības apakšnozares - Ansis Rozentāls, Kristaps Priede un Reinis Bērziņš, Keramikas apakšnozares - Kristīne Nuķe Panteļejeva, un Scenogrāfijas apakšnozares - Ilmārs Šterns, aicina uz izstādi Bez vārdiem, informēja akadēmijas pārstāve Linda Indriksone.

Izstāde līdz 21. oktobrim būs apskatāma LMA 1. stāva izstāžu zālē.

Kopš 2016. gada Latvijas Mākslas akadēmija saviem studentiem piedāvā iespēju pieteikt izstāžu projektus konkursā Piepildi LMA izstāžu zāli ar labu saturu. Konkursa kārtībā tiek izvēlēta izstāde, kura piedāvā saturiski labu vēstījumu un veicina starpdisciplināru sadarbību LMA apakšnozarēs.  Akadēmijas piedāvājums paredz arī lielisku praksi studentiem, pašu spēkiem organizējot izstādi un līdzdarbojoties visos tās organizēšanas aspektos kopā ar LMA Ārlietu un izstāžu daļu.

Izstādes Bez vārdiem kurators Uldis Pētersons min, ka „mākslas darbu priekšrocība ir runāt, neizmantojot vārdus. Tie skatītāju uzrunā sajūtu līmenī, ļaujot mākslu uztvert ar cilvēkam pieejamām maņām. Lai arī burtiski mākslu nav iespējams izgaršot, tomēr redzētā un dzirdētā kombinācija, vienmēr rada vārdiem neaprakstāmu pēcgaršu. Caur cilvēka maņām uztveramām lietām mākslinieki meklē un izzina to, kas atrodas ārpus fizisko parādību robežām. Ko mēs dzirdam, bet nesadzirdam, ko mēs redzam, bet nesaredzam telpā. Vai cilvēks atrodas kustībā, pat tad, kad ir relatīvā miera stāvoklī? Kur paliek izteikts vārds un kā tas reaģē ar citiem vārdiem, kas atrodās vidē apkārt cilvēkam? Kas pastāv ārpus ķermeņa un prāta, kā tas ietekmē mūsu atbildību un pienākumus brīdi starp piedzimšanu un nāvi? Lai nonāktu pie atbildēm, ko mākslinieciskā izteiksmes formā ir atraduši mākslinieki, skatītājam burtiskā nozīmē būs jāiziet cauri mākslas darbam.”

Visi interesenti aicināti apmeklēt izstādes atklāšanu 27. septembrī plkst. 18.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja