Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mākslas akadēmijas ikgadējais karnevāls šogad pārtaps par leļļu rūpnīcu

Kā katru gadu, arī šogad februārī Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz karnevālu - vērienīgu masku balli, kas Mākslas akadēmijā 17. februārī norisināsies jau 74. reizi. Karnevāla programmas vadmotīvs šogad ir _Leļļu rūpnīcā._Karnevāla viesi, kuru vidū kuplā skaitā vienmēr ir gan Mākslas akadēmijas studenti un pasniedzēji, gan vietējie un ārvalstu viesi, ir aicināti radoši izpausties savos tērpos un pieskaņot tos vakara devīzei, portālam _Kulturasdiena.

lv_ stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece.17. februāra naktī Latvijas Mākslas akadēmija pārtaps par leļļu rūpnīcu - maģisku un brīnumu pilnu pasauli, kur var notikt viss neiespējamais. Visu nakti rūpnīcā strādās vairāk nekā četrdesmit dīdžeji, ar dzīvo mūziku uzstāsies visdažādāko stilu grupas, būs apskatāmi teatrāli priekšnesumi un mākslinieku darbi. Krāšņās atmosfēras radīšanā neiztikt arī bez savdabīgām Mākslas akadēmijas studentu veidotām dekorācijām, kas pašas par sevi ir neatkārtojami mākslas darbi.Uz karnevāla lielās skatuves pozitīvu emociju lādiņus ražos leģendārā latviešu grupa Pērkons. Rūpnīcā mītošās lelles un rotaļlietas atdzīvinās blūza grupa Latvian Blues Band, kā arī jaunās grupas, kas jau paguvušas iemantot publikas atzinību - Čehols, Sus dungo un Samba de Riga. Būs arī viesi no Islandes - grupa Nattfari, kā arī plaša mēroga vietējo slavu ieguvusī Kombuļu Inese ar Taironu un citi pārsteigumi un aizraujoši piedzīvojumi.Radio SWH skatuvē Ufo un citu pazīstamu dīdžeju vadībā tiks radīta neaizmirstama diskotēka. Tikmēr _Give and Get _festivāla organizatori pasākumā piedalīsies ar Bērnības naivuma istabu, aicinot apmeklētājus atcerēties saulaino bērnību un pakavēties atmiņās, spēlējot spēles un rotaļājoties. Savukārt mazajā amfiteātrī Leļļu teātra aktieri demonstrēs dažādus priekšnesumus un piedāvās klātesošajiem izmēģināt roku skicēšanā.Karnevālā enerģijas uzlādi veiks Red Bull Stage, kur uzstāsies importa un eksporta deju mūzikas eksperti. Muzikālo ainu papildinās četri rūpniecības cehi, kuru programmu veidos dažādas dīdžeju apvienības: Dubstep.lv, Sturmbloks, Rasols un BM production. Klātesošajiem viesiem būs arī izdevība aplūkot īpaši karnevāla vakaram izveidotu izstādi, kurā būs eksponēti Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un pasniedzēju darbi. Laika posmā līdz pusnaktij apmeklētāji būs aicināti balsot par sev tīkamākajiem mākslas darbiem, tādējādi noskaidrojot skatītāju simpātiju. Balsojuma uzvarētājs saņems iespēju ar Tallink atbalstu doties ceļojumā uz Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu. Latvijas Mākslas akadēmijas 74. karnevāls notiks piektdien, 17. februārī no plkst. 20 līdz rītausmai, norises vieta – Latvijas Mākslas akadēmija, Kalpaka bulvāris 13. Biļetes uz karnevālu varēs iegādāties iepriekšpārdošanā Latvijas Mākslas akadēmijā 8., 9. un 10. februārī no plkst. 17 līdz 20 vai pie ieejas pirms pasākuma.

Karnevālu rīko Latvijas Mākslas akadēmijas Studentu pašpārvalde. Atbalstītāji: Valmiermuižas alus, Red Bull, Tallink, Easyget.lv, Dubstep.lv, Draugiem.lv, JCDecaux, Radio SWH, Mobcity.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja