Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mākslas centrā Noass tiks atklāta Oskara Pavlovska izstāde Aizsprosts

6. augustā uz peldošā mākslas centra Noass fasādes tiks atklāta Oskara Pavlovska izstāde Aizsprosts, kas būs skatāma 24 stundas diennaktī, informēja galerijas Noass pārstāvis Kaspars Avots.

Upe bija pienesta pilna ar bebra celtā dambja atliekām. Lēni bradājot pa seklo un šauro upīti, uzduļķojot tās gultni, izlasīju apgrauztos kokus un zarus atjaunojot upes tecējumu. Pēcpusdiena pagāja nesteidzīgi pārkrāmējot akmeņus un veidojot nelielus aizsprostus un krāces. Viss cits šajā laikā likās mazsvarīgs, it kā dzīve ārpus nelielās upes trīs lokiem neeksistētu.

"Darbs Aizsprosts veidots, mēnesi strādājot un dzīvojot nelielā būdiņā, meža ieskautā pļavā. Ēka ir celta sešdesmitajos gados no apkārtnē kādreiz bijušo ēku pārpalikumiem. Mājas pirmie saimnieki, upes gaitu pakļaujot, tajā izveidoja mākslīgu ūdenskritumu, kas darbināja nelielu hidroelektrostaciju. Kopjot šo apkārtni, cilvēka darbības nospiedumus atklāju ik uz soļa, zemē atrodot senus pamatus, atrokot māla ķieģeļu kaudzes, pamanot urbumus laukakmeņos. Apkārtnes ainava mainīta neskaitāmas reizes, stiprinot upes krastus un veidojot mākslīgus uzbērumus. Darbs tapis, domājot par izvēlēm un darbībām, kuras laika gaitā tiek veiktas, virzoties uz sevis nospraustiem mērķiem. Kad būtiskais kļūst par mazsvarīgo, kā kas, ko veidoju un pēc kā tiecos, vienā brīdī var sākt šķobīties un sabrukt, kā arī, vai šis sabrukums ir negatīvs, vai tieši otrādi, tas atklāj jaunas iespējas un kombinācijas?" vaicā Oskars Pavlovskis.

Oskars Pavlovskis ir mākslinieks un ilustrators. Viņu interesē, kā veidot stāstus, izceļot un iedvesmojoties no sev apkārtesošās lokāciju specifikas. Pavlovska darbu vizuālā valoda nehierarhiskā veidā apvieno dažādas ilustrācijas tehnikas, akadēmisku zīmējumu, skulpturālus elementus un 3D datorgrafiku. Oskars Pavlovskis ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Kopš 2010. gada Oskars Pavlovskis regulāri piedalās grupas izstādēs un veidojis personālizstādes Latvijā un Francijā. Pavlovska komiksi un ilustrācijas publicēti izdevumos Kuš! (LV), Kutikuti (FI), Popper (LV), BikiBuks (LV). Viņš vadījis Kuš! komiksu radošo darbnīcu Drawing Center Ņujorkā un PopUP projects jauniešu komiksu un ilustrāciju darbnīcu Barnbury Anglijā.

Izstādē būs apskatāma mākslinieka Oskara Pavlovska veidotā lielformāta ilustrācija, kas aptvers mākslas centra Noass fasādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja