Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Mākslinieks Miks Mitrēvics iekļuvis konkursa Henkel.Art.Adward finalā

Ikgadējais augsti novērtētais laikmetīgās mākslas konkurss Henkel Art.Award šogad no Baltijas valstīm saņēma kopā 38 darbus. No Latvijas māksliniekiem nākamajā kārtā – finālā - iekļuva instalāciju mākslinieks Miks Mitrēvics, informēja SIA Henkel Latvia pārstāvji.Kā labāko latviešu mākslinieku žūrija izvēlējās Miku Mitrevicu.

Viņa darbi ir izstādīti Latvijā, Nīderlandē, Beļģijā, Horvātijā, Vācijā un Austrijā. Labākā lietuviešu māksliniece bija Egle Budvytyte, kura iesniedza konkursā video. Viņa ir studējusi gan Rīgā, gan Nīderlandē audiovizuālo mākslu. No Igaunijas māksliniekiem konkursa finālā iekļuvusi foto māksliniece Marge Monko. Viņas darbi ir izstādīti vairākās Igaunijas galerijās, kā arī Helsinkos un Budapeštā.Žūrija atzīmēja, ka iesniegto darbu mākslinieciskā kvalitāte ir augsta un atlasīt finālistus bija sarežģīts uzdevums. Žūrijas sastāvā ir māksliniece un mākslas kritiķe Raela Artela, māksliniece un kuratore Marija Arūzo un galerijas pārstāvis Indriķis Grigors. Uzvarētāji tika atlasīti, divās atlases kārtās izvērtējot visus iesniegtos darbus. Nākamajā kārtā starptautiskā ekspertu žūrija atlasīs piecus laureātus, kā arī konkursa uzvarētāju. Galvenā balva tiks pasniegta Gala apbalvošanas ceremonijā Vīnē 2012. gada novembrī.Konkurss ir paredzēts jaunajiem māksliniekiem no Centrālās un Austrumeiropas valstīm. Galvenā balva konkursa uzvarētājam ir 7000 eiro, kas tiek piešķirta sadarbībā ar KulturKontakt (Austrija).Šogad Henkel Art.Award sacensības norisinājās jau 11. reizi. Papildus naudas balvai starptautiskā konkursa uzvarētājam būs iespēja prezentēt savus darbus mākslinieka dzimtajā valstī, kā arī veidot personālizstādi modernās mākslas muzejā Mumok.

Henkel Art.Award konkurss paredzēts māksliniekiem, kuru gleznas, zīmējumi, fotogrāfijas, video vai instalācijas ir izcilas un novatoriskas. Konkursā nepastāv tēmu ierobežojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja