Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Mitrēvics iekļuvis mākslas balvas Henkel Art.Award. pieciniekā

931 dalībnieku konkurencē Latvijas instalāciju mākslinieks Miks Mitrēvics iekļuvis mākslas balvas Henkel Art.Award. pieciniekā, pastāstīja mākslinieka pārstāvji.Starptautiskā žūrija finālam izvēlējusies piecus māksliniekus, kuri tiks aicināti uz konkursa noslēguma ceremoniju un uzvarētāja paziņošanu Vīnē šī gada oktobrī. Miks Mitrēvics (1980) dzīvo un strādā Rīgā. Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā ieguvis maģistra grādu. Viņa darbi ir izstādīti Latvijā, Nīderlandē, Beļģijā, Horvātijā, Vācijā un Austrijā.

"Henkel Art.Award konkurss piedāvā uzvarētājam labas iespējas, kā parādīt savus darbus gan dzimtenē, gan labā izstāžu vietā - Laikmetīgās mākslas muzejā MUMOK Vīnē. Jebkurš konkurss māksliniekam ir iespēja. Iespēja radīt, iespēja iekļūt citā informācijas apritē," uzsver M. Mintrēvics.

Konkursa žūrijas darbu vadīja Vīnes laikmetīgās mākslas centra MUMOK galvenais kurators Reiners Fukss, žūrijas sastāvā - arī mākslinieks un mākslas kritiķis Raela Artela, māksliniece un kuratore Marija Arūzo, galerijas pārstāvis Indriķis Grigors un citi.

Konkurss Henkel Art.Award tiek organizēts sadarbībā ar aģentūru KulturKontakt Austria un laikmetīgās mākslas muzeju MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig) Vīnē. Konkursā piedalīties tiek aicināti jaunie mākslinieki (līdz 40 gadu vecumam) no 23 valstīm, tostarp Latvijas. Šogad balvai bija iesniegti 931 pieteikums no 23 valstīm, to vidū 38 pieteikumi no Baltijas valstīm. Papildus 7000 eiro naudas balvai un izstādei mākslinieka dzimtenē Henkel uzvarētājam piedāvā arī savu darbu personālizstādi MUMOK, kā arī izstādes kataloga publicēšanu.

Henkel Art.Award. balva tiek piešķirta radoši izcilākajam un novatoriskākajam mūsdienu mākslas darbam glezniecības, zīmēšanas, fotomākslas, video vai instalācijas formā, ko radījis ko radījis Centrāleiropas un Austrumeiropas mākslinieks. Uzvarētājs tiek izvēlēts vairāku kārtu atlases procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja