Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nacionālajā bibliotēkā skatāma Ivara Drulles izstāde Sevišķi svinīgs vakars

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 1. stāva izstāžu zālē no 19. marta būs apskatāma Ivara Drulles veidotā izstāde Sevišķi svinīgs vakars, informēja bibliotēkas pārstāvji.

Izstāde turpina 2020. gadā aizsākto izstāžu ciklu, kura ietvaros mākslinieki piedāvā jaunu skatījumu uz LNB krājumu. Ivars Drulle savā darbā izvēlējies interpretēt bibliotēkas apjomīgo sīkiespieddarbu krājumu, veidojot telpiski emocionālu vēstījumu, kura pamatā 20. gadsimta 30. gadu efemērie izdevumi – cirka programmas. 

Ivara Drulles darbus pavada trāpīgi melanholisks un ironisks skatījums uz cilvēka ikdienu, nereti uzrādot vārdos neizteiktas priekšnojautas. Izstādē LNB atspoguļots pazīstams bērnības motīvs – cirka priekšnesuma apmeklējums. Drulles skatījumā šķietami līksmais notikums iegūst negaidītas šķautnes, tajā skaitā kļūstot par metaforu vispārējai apdraudējuma sajūtai un neproporcionālajam spēku sadalījumam, kas pavada Krievijas agresiju Ukrainā. 

“Iecere par figūru kompozīciju, kuras centrā ir meitenīte uz maza zirdziņa, milzīgu, mazliet baisu cīkstoņu ieskauta, radās pusotru gadu atpakaļ, pārdzīvojot pirmo Covid-19 vilni. Tagad, kara kontekstā, trauslais bērniņš un saspringtie veči ar stiegrainajiem pirkstiem izskatās pēc dīvainu priekšnojautu piepildījuma,” stāsta Ivars Drulle.

Ivars Drulle (1975) ir tēlnieks, kas savā radošajā praksē bieži izmanto stāstījuma, skaņas, video un tekstuālus elementus. Viņa darbi variē no nelielām figūriņu grupām līdz lielformāta tēlniecības darbiem vai kompleksām objektu instalācijām, nereti pievēršoties cilvēka identitātes pētniecībai, kā avotu izmantojot drukāto presi, digitālo vidi vai personīgo pieredzi. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura grādu tēlniecības nozarē, un ieguvis maģistra grādu vizuālajās mākslās Montanas Universitātē (ASV). Kopš 2003. gada Ivars Drulle ir pasniedzējs Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. Piedalījies 53. Venēcijas mākslas biennālē, kā arī divas reizes ticis izvirzīts Purvīša balvai. Izstādēs piedalās kopš 2002. gada.

Izstāde skatāma līdz 4. septembrim.

Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja