Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pāvilostā notiks Toma Harjo personālizstāde Aicinājums

Pāvilostā, no 27. jūlija līdz 15. septembrim E. Šneidera laukumā 11 būs skatāma Toma Harjo personālizstāde Aicinājums, informēja izstādes kuratore Līna Birzaka – Priekule.

Toma Harjo jaunākā personālizstāde Aicinājums ir turpinājums 2016. gadā aizsāktajai foto sērijai Patiesībā.

Fotogrāfiju sērija atklāj cilvēka alkas pēc piederības, viņa attiecības ar ticību un reliģiju un pārdomas par iespējām dzīvot harmonijā ar Bībeli pasaulē, kas lielā mērā ir sekulāra. Izstādē Aicinājums Harjo turpina attīstīt šīs pārdomas un ved skatītāju caur līdzsvara meklējumiem starp šaubām un patētisku pārliecību, starp vientulību un vēlmi pēc piederības.

Toms Harjo (dz. 1996. gadā Rīgā) ir fotogrāfs no Vecmīlgrāvja, sevi patiesi vairāk identificējot tieši ar šo Rīgas daļu. 2017. gadā Toms Harjo absolvējis ISSP divu gadu programmu laikmetīgajā fotogrāfijā, kur studējis pie Latvijas labākajiem laikmetīgajiem autorfotogrāfiem – Ivetas Vaivodes, Reiņa Hofmaņa, Andreja Granta, Arņa Balčus un Ievas Epneres. Mākslinieks piedalījies vairākās grupu izstādēs gan Latvijā, gan pasaulē. Sarīkojis vairākas personālizstādes, no kurām kā svarīgāko min Kim? laikmetīgā mākslas centra izstādi 2018. gadā, Rīgā. Kopš 2018. gada rudens mākslinieks studē aktiermeistarību režisora Alvja Hermaņa kursā.

Izstādi organizē VV Foundation. Izstādes kuratores: Līna Birzaka – Priekule un Renāte Prancāne. Ieeja izstādē bezmaksas.

VV Foundation 2018. gadā dibinājuši mākslas entuziasti: advokāte un mecenāte Vita Liberte, arhitekts Vilnis Štrams un mākslas zinātnieks Jānis Borgs.

Fonda misija ir veicināt laikmetīgās mākslas pieejamību un izglītību Latvijā. Fonds vēlas veicināt Latvijas radošās vides sadarbību ar ārvalstu māksliniekiem, teorētiķiem, kuratoriem, mūziķiem un citu radošu profesiju pārstāvjiem.

Fonda pamatvirzieni ir saturiski kvalitatīvu un starptautisku izstāžu producēšana, pirmās mākslinieku rezidences izveidošana Pāvilostā, Latvijā, kā arī laikmetīgās mākslas izglītības programmas izstrādāšana.

Gan izstādes, gan rezidenci VV Foundation plāno attīstīt kopā ar laikmetīgās mākslas izglītības programmu, kas ietvers lekcijas, sarunas ar kuratoriem, performances, meistarklases un mākslinieku darbnīcu apmeklējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja