Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Piespiedu kārtā pārtraukta Rīgas Galerijas izstāžu darbība

Izstāžu vieta Rīgas Galerija pārtraukusi savu darbību ēkas telpās Aspazijas bulvārī 20, Rīgā, liecina galerijas pārstāvju paziņojums.

"Tas nav galerijas, bet VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), kas ir ēkas īpašnieks, negaidīts lēmums, paziņojot pagājušā gada 2012. gada decembrī par siltumapgādes pārtraukšanu ar 2013.gada 1.februāri un motivējot to ar viesnīcas Rīga plānotajiem vērienīgiem rekonstrukcijas darbiem, kas padara neiespējamu siltumapgādi galerijas telpām," norāda Rīgas Galerijas pārstāvji.

"Neapšaubot abu ēku īpašnieku tiesības rīkoties ar saviem īpašumiem pēc saviem ieskatiem, izbrīna VNĪ izvēlētais komunikācijas veids ar savu ilggadējo nomnieku. Pārsteidzošs šis lēmums un argumentācija šķiet arī tādēļ, ka 2010. gada rudenī tikpat strauji VNĪ uzsāka jauna siltummezgla ierīkošanu atsevišķi ēkai Aspazijas bulvārī 20. Toreiz mērķis bija izveidot autonomu sistēmu, kas nav atkarīga no viesnīcas Rīga. Šis plāns arī tika realizēts, iztērējot vairāk nekā 30 000 latu un uz trim mēnešiem izjaucot Rīgas Galerijas izstāžu darbu," teikts paziņojumā.

Darbinieki norādīja, ka "šie upuri izrādījās lieki un atkarība no viesnīcas Rīga saglabājās pilnā apjomā". Viņuprāt, nostrādājot šajā vietā vairāk nekā divdesmit gadus, galerija "ir pakļauta brutālai izspiešanai".

Galerijas pārstāvji sacīja, ka līgums ar VNĪ ir noslēgts līdz 2014. gada 31. decembrim. Galerija plānoja darbību visam šim laikam, arī savu piedāvājumu 2014. gadam, laikam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Bija plānotas arī vairākas nozīmīgas latviešu mākslinieku personālizstādes 2013. gadā.

Galerijas darbinieki uzsver, ka galerija bija apmeklēta. Piemēram, pērn rudenī rīkotā Maijas Tabakas personālizstāde Regīna un citi... pulcēja vairāk nekā 20 000 apmeklētāju. Rīgas Galerija atvainojas visiem autoriem, kuri bija iecerējuši savas izstādes rīkot Rīgas Galerijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja