Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rēzeknē aizsāks Latvijas Mākslas akadēmijas Simtgades projektu Jaunās mākslas biennāli

Ar lekciju un izstādes atklāšanu Rēzeknē 5. septembrī Latvijas Mākslas akadēmija uzsāks Latvijas Mākslas akadēmijas Simtgades projekta Jaunās mākslas biennāle Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes (Art Future / Future Signs) īstenošanu, pavēstīja Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Ozola.

5. septembrī plkst. 14 ir paredzēta Annas Bočkovas (Austrija) lekcija Nākotnes teatrālie aspekti (angļu valodā), kura tiks novadīta Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas telpās sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāli. Pēc lekcijas sekos diskusija un izstādes atklāšana Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas izstāžu zālē.

Jaunās mākslas biennāle Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes (Art Future / Future Signs) ir starptautiska studējošo un jaunos mākslinieku un dizaineru biennāle, kuras mērķis ir kulminēt Latvijas valsts un Latvijas Mākslas akadēmijas Simtgades svinības, pozicionējot Latvijas Mākslas akadēmiju kā nākotnē orientētu mākslas un dizaina augstskolu un aktualizējot Latvijas valsti, kā nākotnē orientētu, starptautiski konkurētspējīgu un jauniešus iesaistošu. Iesaistot citu valstu jaunākās paaudzes māksliniekus un dizainerus, Latvija tiks pozicionēta kā kultūras, mākslas un dizaina inovācijām draudzīga vide.

Jaunās mākslas biennāles Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes (Art Future / Future Signs) galvenās norises tiks atklātas Latvijas Mākslas akadēmijā 2019. gada 11. septembrī, atklājot abās Mākslas akadēmijas zālēs starptautisku jauno mākslinieku un studentu darbu izstādi, kura būs aplūkojama no 11. septembra līdz 12. oktobrim. Paralēli, no 11. septembra līdz 14. septembrim norisināsies šogad Eiropā lielākais starptautiskais vizuālās mākslas izglītībai veltītais izglītības forums, un 19. septembrī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas Simtgades izstāde Academia.

Latvijas Mākslas akadēmijas Jaunās mākslas biennāle Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes (Art Future / Future Signs) tiek īstenota ar Kultūras ministrijas atbalstu.

Lai aptvertu un atzīmētu galvenos ar Latvijas valsts izveidi un nostiprināšanos saistītos notikumus, Latvijas valsts simtgades svinības norisinās no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir Es esmu Latvija, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Latvijas Mākslas akadēmijas Jaunās mākslas biennāle Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes (Art Future / Future Signs) ir Latvijas valsts simtgades svinību norise.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja