Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas fotomēnesis aicina uz pastaigu pilsētvidē

Piektdien, 5. jūnijā, festivālā Rīgas fotomēnesis notiks pasākums Pastaiga ar Rīgas fotomēnesi, aicinot mākslas interesentus uz kopīgu pastaigu pilsētvidē, lai baudītu performances, atklāšanas, projekcijas un tikšanās ar festivāla māksliniekiem, informēja festivāla rīkotāji.

Pastaiga sāksies plkst. 16.45 Tērbatas un Blaumaņa ielas krustojumā ar mākslinieces Ances Vilnītes performanci Augšāmcelšanās, 1. daļa, kura pēc tam pamazām virzīsies pa Tērbatas-Ģertrūdes-Brīvības ielu-Vērmanes dārzu, Brīvības ielu-Esplanādi, kulminācijai notiekot ap plkst. 18.30 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ieejas. Ar peformanci māksliniece tiecas uzdot jautājumu, vai māksla ir pandēmijas laika īstā aizliegtā mīlestība?

Nākamais notikums sekos plkst. 19.15 trolejbusa pieturā Kalpaka un Elizabetes ielas krustojumā (blakus kafejnīcai Sala), kur notiks tikšanās ar tur skatāmā darba Drīz mēs būsim vaļā autoru Miķeli Mūrnieku, kurš pazīstams ar savām provokatīvajām instalācijām. Savukārt plkst. 19.50 Stabu 26, kur reklāmas stendā skatāms viens no grupas izstādes Dīkstāve darbiem, varēs satikties ar fotogrāfijas autoru Pēteri Vīksnu, kurš atraktīvi dokumentē savu paaudzi dažādos saviesīgos pasākumos un neformālās situācijās.

Pasākums turpināsies plkst. 20.30 Stabu un Avotu ielas krustojumā, kur tiks atklāta jaunās fotogrāfes un FK Balvas finālistes Adelīnas Kalniņas instalācija – fotogrāfija no sērijas Biometrijas dati, kurā autore interpretē datu aizsardzības likuma iespējami absurdās sekas. Plkst. 21 Avotu un Ģertrūdes ielas stūrī tiks atklāta poļu fotogrāfes Matildas Avdžejčikas fotoizstāde Jauki, kas reflektē par vientulību un atsvešinātību mūsdienās.

Pastaiga noslēgsies grāmatnīcā/bārā Bolderāja Avotu 29, kur būs skatāma Francijā dzīvojošās brazīļu mākslinieces Letīcijas Zicas erotiski piesātinātā projekcija Mans ķermenis ir, kas uzdod jautājumus par dzimumu vienlīdzību, feminismu, varas attiecībām starp vīriešiem un sievietēm.

Interesentiem ir iespēja piedalīties visā pastaigas garumā, pasākumu starplaikā diskutējot ar festivāla māksliniekiem un organizatoriem, vai arī ierasties uz konkrētu notikumu norādītajā laikā.

Pasākums ir daļa no šī gada festivāla Rīgas fotomēnesis programmas, ko veido mākslinieku performances, izstādes, projekcijas un diskusijas telpās, pilsētvidē un internetā.

Nākamnedēļ festivālā tiks atklātas izstādes Elīnai Semanei Mārtiņa kapos, Atim Ieviņam Latvijas Fotogrāfijas muzejā un lietuviešu fotogrāfam Elijusam Kņiežauskam Tallinas kvartāla miskastēs.

Festivāla programmai, kas ir mainīga, var sekot līdzi mājaslapās http://dikstave.lv un http://rigasfotomenesis.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja