Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas mākslas telpā būs skatāma Ievas Ekmanes-Bites personālizstāde Atspulgs

No šī gada 16. jūlija līdz 21. augustam izstāžu zāles Rīgas mākslas telpa Intro zālē būs skatāma mākslinieces Ievas Ekmanes-Bites personālizstāde Atspulgs.

Izstāde Atspulgs ir mākslinieces Ievas Ekmanes-Bites personiskākā un atklātākā izstāde, kas vēsta par viņas attiecībām ar Dievu. Iecerēto personālizstādi veido tehniski dažādi risinātas mākslas darbu sērijas – tie ir mākslas darbi audeklā ar apakšrāmi, tintes pludinājumi un video projekcija. Saturiski tās būs mākslinieces radītas abstraktas ainavas, sajūtu fiksācijas, kas vēsta par sastapšanos ar neredzamu, bet nepārprotami sajūtamu Viņa klātbūtni. Tas nebūs stāsts par baznīcu, tās būs iekšup vērstas sarunas meža ielokā, vizuāli dialogi jūras krastā, redzama elpas dvaša rimtā rītausmā klusā upes malā, tās būs ainas ar bezrobežu telpām, kur jūtama atbrīvošanās, paļaušanās un uzticība kādam drošam plecam. Šajos nemiera laikos, kad pasauli ir satricinājušas traģēdijas, nav lielākas aktualitātes, kā ar mākslas palīdzību veidot zināmu miera salu, kur patverties pašam māksliniekam un ļaut šajā miera zonā ienākt arī skatītājam.

"Kaut kur starp izzūdošo horizontu un vasaras lietus gāziena veldzi es atradu to vietu, to telpu, kurā gribēju uzbūvēt māju, iestādīt koku, kas sakņojas līdz debesīm, un nokosties no mīlestības pīrāga, lai tā garša mutē nestu mani cauri šai dzīvei. Šo vietu sauc– Tavs tuvums.

Tavs tuvums ir vieta, kur nolobās visas rētainās, skrāpējošās un neglītās čaulas. Tā ir vieta, kur dziedinoša mīlestība skalo un mazgā. Tā ir vieta, kur krīt tikai slīpās, maigās vakara ēnas. Tā ir vieta, kurā, pašam nemanot, no galvas  pārvācies uz sirdi un uzvelc mūžības acis. Tā ir vieta, kurā milži top mazi un nekas vairs nebiedē.

Tavs tuvums ir kā nonākšana mājās pēc ilgas un nogurdinošas klejošanas. Tiek iemantots miers."

Izstādes kuratore: Santa Matule

Ieva Ekmane-Bite 2014. gadā ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, studējusi stikla mākslu Čehijā, Tomasa Bata universitātē, Petra Staņicka studijā.

2014. gada rudenī pārstāvējusi Latviju starptautiskā stikla mākslas izstādē Prāgā. Kopš 2015. gada veidojusi vairākas personālizstādes – Horizonti Kalnciema kvartāla izstāžu zālē, Svētdiena elpo Kultūras pilī Ziemeļblāzma, 2016. gadā Augšup Liepājas Latviešu biedrības namā un 2017. gadā Es kā tu izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja