Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

RIXC Mediju telpā skatāma izstāde Māksla pielāgoties

Līdz 4. novembrim RIXC Mediju telpā Rīgā skatāma festivāla Māksla+Komunikācija izstāde Māksla pielāgoties (Art of Resilience), pavēstīja jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Agnese Baranova.Tēma Māksla pielāgoties (Art of Resilience) izstādē risināta no divām dažādām perspektīvām. Šveiciešu-vāciešu mākslinieki Kristiāns Hiblers un Ivonne Vilhelma no Knowbotiq kolektīva demonstrē savu jaunāko instalāciju Deja ar'bez Darvina, par kuru šogad saņēmuši Šveices Mākslas balvu.

Instalācija ir turpinājums 2008. gadā iesāktajam projektam Makgillī (MacGhillie) – vienkārši neesošs par mākslinieku radīto tēlu kamuflāža tērpā.Kamuflāžas tērpi, kas saukti arī par Makgillī tērpiem, 19. gadsimtā tikuši izgudroti medībām, bet vēlāk izmantoti militārajām vajadzībām. Kas notiek, ja šādi nomaskējies "kaut kas" ienāk mūsdienu pilsētvidē? Tas nav ne vīrietis, ne sieviete, tas nav klasificējams un nevēlas ar jums komunicēt. Radot Makgillī tēlu, mākslinieki uzdod jautājumu: vai mūsdienu dzīves telpā ir vieta kaut kam tādam, kas nevēlas būt kaut kas? Makgillī perfekti pārvalda "mākslu pielāgoties". Izstādē, uz laiku par drošības garantu pie gida atstājot pasi vai autovadītāja apliecību, ikviens var uzvilkt Makgillī tērpu un ienirt pilsētā.Cita pieeja idejai par pielāgošanos ir RIXC mākslinieku kolektīvam – Rasai Šmitei, Raitim Šmitam un Mārtiņam Ratnikam, kas kopā ar skaņu mākslinieku un komponistu Voldemāru Johansonu un Latvijas Universitātes jaunajiem biologiem izstādījuši savu inovatīvā mākslas un zinātnes sadarbības projekta _Baktēriju baterija _jaunāko versiju Nr. 5. Tajā tiek eksperimentēts ar jaunākās paaudzes "zaļās enerģijas" tehnoloģijām un sonificēts (padarīts dzirdams) elektrības iegūšanas process no ūdenī dzīvojošām baktērijām. Radot telpiskas skaņu struktūras no "baktēriju elektrības", mākslinieki meklē savstarpējās sakarības starp dabu un tehnoloģijām, bioloģiskajām sistēmām un elektroniskajiem tīkliem. Meklējot jaunu pieeju dabas un tehnoloģijas saskarsmei, mākslinieki kopā ar zinātniekiem diskutē par neizsīkstošiem enerģijas avotiem un meklē alternatīvas idejas un risinājumus pozitīvākam nākotnes scenārijamIzstāde Māksla pielāgoties skatāma RIXC Mediju telpā Rīgā, 11. novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas). Ieeja izstādē ir bez maksas. Plašāka informācija: www.rixc.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja