Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

18. novembrī muzejā iespēja aplūkot valsts himnas manuskriptu

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā, 18. novembrī, Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) piedāvā iespēju aplūkot Baumaņu Kārļa dziesmas un valsts himnas Dievs, svētī Latviju! rokrakstu, kas tikai uz vienu dienu tiks izlikts apskatei muzeja Baumaņu Kārļa zālē, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Rokraksts glabājas LU Akadēmiskās bibliotēkas seifā, taču par godu valsts svētkiem deponēts muzejam, lai ikviens varētu apskatīt pirms gandrīz simt piecdesmit gadiem ar Baumaņu Kārļa roku rakstītās notis un tekstu.Kāpēc šis rokraksts atšķirībā no pārējiem Baumaņu Kārļa arhīva materiāliem tiek glabāts seifā? Kā rokraksta liktenis sasaucas ar Latvijas himnas neparasto likteni? Kā tas nonācis bibliotēkā un zem kāda nosaukuma glabāts padomju gados? Par šiem un citiem jautājumiem valsts svētkos visas dienas garumā stāstīs Ligita Ašme un Kristīne Ādmine (RMM).Baumaņu Kārļa zālē skatāms arī Latvijas himnas autora flīģelis, pie kura, iespējams, sacerēta arī valsts himna.  Himnas manuskripts Rakstniecības un mūzikas muzejā vienu dienu bija aplūkojams pirms gada, 18. novembrī, un izraisīja plašu apmeklētāju interesi, tādēļ muzejs nolēmis šo akciju Latvijas Republikas proklamēšanas dienā atkārtot arī šogad.18. novembrī ieeja muzejā – par brīvu!

Muzeja darba laiks no plkst. 11 līdz 18. Muzejā skatāma arī izstāde Smacenis, kas pievēršas rakstnieku un mūziķu dzīves un daiļrades apstākļiem padomju stagnācijas gados; Spēlmaņu zāle (tautas mūzikas instrumenti) un Grietiņas zāle (19. gs. muzikālā dzīve Rīgā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja