Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Arēnā Rīga novembrī izskanēs Zigmara Liepiņa rokopera Lāčplēsis

Atzīmējot valsts simtgadi, Arēnā Rīga, 8. novembrī izskanēs Zigmara Liepiņa rokopera Lāčplēsis, savukārt 9. novembrī notiks dižkoncerts Latvijas gadsimts, kas 11. novembrī izskanēs arī Liepājas Olimpiskajā centrā, informēja pasākuma pārstāvis Juris Millers.

Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperu Lāčplēsis skatītāji  pirmo reizi iepazina 1988. gada 23. augustā, un tā kļuva par dziesmotās revolūcijas dzirksteli, iededzot Atmodas liesmu mūsu sabiedrībā.

Pie rokoperas skaņdarbu tekstos un melodijās iekodētās nācijas sirdsapziņas balss Latvijas tauta ir atgriezusies atkal un atkal – it sevišķi, visai nācijai nozīmīgos brīžos. Tāds ir arī mūsu valsts dibināšanas 100. gadskārta, kuras priekšvakarā pirmo reizi Latvijas vesturē visa rokopera tiks atskaņota ar simfonisko orķestri diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā un ritma grupu Zigmara Liepiņa vadībā. Oriģinālus tērpus iestudējumam darina Evija Dāboliņa, rotas – Uģis Drava, scenogrāfiju – Kristaps Skulte, bet režiju – Viktors Runtulis.

Uz 8. novembra vakara izrādi pēdējās biļetes tika izpirktas jau pirms vairākiem mēnešiem, tādēļ skatītājiem tiek piedāvāta iespēja apmeklēt rokoperas ģenerālmēģinājumu 8. novembrī plkst. 14.

Iestudējumā piedalīsies arī Nācijas kopkoris, kurā dzied latviešu izcelsmes dziedātāji no visiem pasaules kontinentiem, kā arī spilgtākie pašmāju mūziķi un aktieri – Dons, Marts Kristians Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels, Jānis Skanis, grupa Jumprava, Ieva Kerēvica, Raimonds Bramanis, Jānis Buķelis, Atis Ieviņš, Ginta Krievkalna, Ieva Sutugova, u.c.

Savukārt dižkoncerti Latvijas gadsimts, kas 9. novembrī norisināsies Arēna Rīga, bet 11. novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā, būs unikāls iestudējums, kurā piedalīsies aptuveni 1400 Latvijas skolēnu kopkoris, dejos ap 500 dejotāju (deju kolektīvi Dzintariņš, Vektors, Dancītis, Marmale, Rīdze, Rīgas horeogrāfijas skolas audzēkņi, Banga, Bandzenieki un Spārni), spēlēs Jelgavas jauniešu bigbends un MC orķestris diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

Koncerts tiek veidots kā vēsturisks atskats uz Latvijas vēsturē nozīmīgākajiem notikumiem un katras desmitgades spilgtākajiem skaņdarbiem populārajā mūzikā, ko izdziedās Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Uģis Roze, Olga Rajecka, Lauris Reiniks, Marija Naumova, Zigfrīds Muktupāvels, Gunārs Kalniņš, Ginta Krievkalna, Jānis Buķelis, Ieva Sutugova, Andris Ērglis, Jānis Kurševs, Ilona Bagele, Ieva Pļavniece, Lorija Vuda, Armands Birkēns, Ieva Akuratere, Samanta Tīna, Eolika, Ivo Grīsniņš Grīslis, Artūrs Biķernieks, Ott Lepland (Igaunija) un Tadas Rimgaila (Lietuva). Dzeju runās aktieri Lāsma Kugrēna un Mārcis Maņjakovs, kā arī šīs sezonas teātra un kino dzīves jaunais atklājums – Jēkabs Reinis. Koncerta režiju veido Jānis Mūrnieks, bet horeogrāfiju – Sanita Misika un Gunta Rudene.

“Koncerta skatītājiem būs iespēja dziesmu laikā vērot kinohronikas un fragmentus no jau labi zināmām mākslas filmām, kā arī ieskatīties vēl tikai topošajā filmā Dvēseļu putenis,” stāsta producents Juris Millers.

Biļetes uz rokoperu Lāčplēsis un dižkoncertiem Latvijas gadsimts ir pieejamas visas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. 

Top komentāri

Ziga mūzika
Z
ir banāla un novecojusi (atskaitot "Mazs bērniņš"). Nebija vērts to vilkt āra no putekļiem.
good, better!
g
Ja Lāčplēsi dzied ebreju izcelsmes estrādnieks, tad Lielvārža un Kokneša lomās katrā ziņā vajadzētu afrikāņu un čukču dziedātājus. tā latvieši apstiprinātu, ka pilnībā pieņem liberālisma, kosmopolītisma un globalizācijas diženās idejas, ne tikai homoseksuālismu vien. vislabāk - lai katrs dzied savā dzimtajā valodā, tikai jānodrošina angļu subtitri. Afrikāņi pie tam ļoti rūpējas par demogrāfisko situāciju Latvijā, aplaimojot latviešu m... jā, meičas, tā ka tas būtu pat better!
dons shingirejs, das sehr gutt!
d
shiringejs,paron, shingirejs ir visistakais ebreju uzvards. Plus vel progresiva orientacija, un latvieshiem jabut milzigi pgodinatiem, ka ebreji un geji vinjus aplaimo ar savu uzmanibu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja