Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Franco Franco publicē savu pirmo dziesmu latviešu valodā

Grupa Franco Franco trešdien, 13. decembrī, nāk klajā ar jaunu singlu un videoklipu Vadugunis, kas ir apvienības pirmais skaņdarbs latviešu valodā. Vadugunis tapusi sadarbībā ar reperi Ipstenu Kūnu, kurš ir dziesmas vārdu autors, kā arī producentu Arstarulsmirus, portālu Diena.lv informēja grupas pārstāve Kristīne Vaksa.

"Šis ir eksperiments no paša sākuma, bet jau ar pirmajiem dziesmas vārdiem, pirmajām notīm sapratām, ka viss patiesi notiek tā, kā tam jānotiek. Esam satikušies ar vienu mērķi – palīdzēt tumšajos brīžos sajust gaismas klātesamību," atklāj grupas soliste Elizabete Vētra.

"Dziesmā apspēlētās vadugunis ir cilvēki, kuri apzināti vai neapzināti nes gaismu, lai to iedegtu citos - ar draudzību, mīlestību, cieņu, uzticību. Arī tad, ja maldāmies cauri tumsai, nemīlot sevi, pakļaujot sevi dažādām atkarībām, mums apkārt ir neskaitāmas vadugunis, pēc kurām vadīties, iedvesmoties," skaidro dziesmas vārdu autors Ipstens Kūns.

Dziesmas videoklips tapis Cēsu Izstāžu namā – vietā, kas arī ir sava veida "gaismas nesējs".

"Ļoti novērtējam, ka mūs uzņēma ar tādu atsaucību, turklāt – vēl lielāks bija mūsu pārsteigums, ka tieši filmēšanas laikā muzejā notika talantīgā mākslinieka Kristapa Priedes gleznu izstāde! Tā nu videoklipu filmējām, viņa mākslas darbu ieskauti," atklāj mūziķi.

Vadugunis tapusi ar AKKA/LAA Autora stipendijas atbalstu un jau šobrīd pieejama mūzikas straumēšanas vietnēs Spotify, Soundcloud, Bandcamp, kā arī interneta mūzikas veikalā iTunes un citos digitālās izplatīšanas kanālos.

Franco Franco līdz šim izdevusi divus mazalbumus - Color Me (2013) un Moon + Light (2016), kas nominēts balvai Zelta mikrofons kategorijā Alternatīvās vai indie-pop mūzikas albums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja