Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rihards Lībietis Orchestra publicē skaņdarbu Driftwood Island

Grupa Rihards Lībietis Orchestra klajā laidusi otro singlu Driftwood Island un tā videoklipu no pavasarī gaidāmā albuma Willful Blindness (Apzināts aklums), informēja grupas pārstāvji.

Skaņdarba autors ir Rihards Lībietis, tas radīts pagājušajā pavasarī pirmās pašizolācijas laikā. Driftwood Island stāsta par ceļu, plūsmu un laika ritējumu, bet ne to acīmredzamajā izpratnē – kā jūras krastā izskalotiem kokiem, kuru ceļojums ir bijis plašu un neiedomājamu līkloču pilns.

"Es šajā darbā sajūtu ļoti spēcīga pamata un introspekcijas sajūtu. Apkārt esošais plūst, mainās, ir neparedzams, un ir ļoti būtiski pārmaiņās nepazaudēt savas saknes un paļaušanos uz sevi. Lai gan sākotnēji, šo skaņdarbu rakstot, apzināti tas nebija paredzēts, tajā saklausāmas šī brīža satraucošās norises pasaulē," atklāj Rihards Lībietis.  

Driftwood Island videoklips nofilmēts jūras krastā īsti ziemīgā dienā un atklāj skaņdarbā ietvertās spēcīgās un dziļi saviļņojošās emocijas. Videoklipa režisore un operatore ir Laima Jaunā.

"Filmējot un montējot videoklipu, mēģināju skatītāju ievest sapņu un pat ilūziju pasaulē, kur sirreālas ainavas, spoguļos plūstošas debesis un sapņaini tēli grupas dalībnieku veidolā ar katru nākamo kadru skatītāju ierauj nebeidzamu domu labirintos," videoklipā valdošo noskaņu raksturo tā režisore Laima Jaunā.

Driftwood Island ir otrais singls no pavasarī gaidāmā grupas ceturtā albuma Willful Blindness, kas vēstīs par katra cilvēka individuālo atbildību pret sevi, par savas ēnas puses ieraudzīšanu un pieņemšanu. Skaņdarba ieraksts tapis AMFO Music Studio Rīgā, tā skaņu režisors ir Toms Lisments.

Singls dzirdams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, tai skaitā Spotify. 

Rihards Lībietis Orchestra ir kvintets, kas izpilda instrumentālu un dinamisku pasaules mūziku, tajā savienojot ietekmes no Āfrikas, Tuvo Austrumu un Latvijas folka mūzikas, iedvesmojoties no blūza un džeza skanējuma. Grupā muzicē Rihards Lībietis (ģitāras), Gints Smukais (ģitāras), Jānis Polis (bass), Erna Daugaviete (čells) un Matīss Repsis (sitaminstrumenti).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja