Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Splendid Palace translēs tiešraidi ar Elīnu Garanču no Parīzes Nacionālās operas

19. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace tiešraidē no Parīzes Nacionālās operas varēs redzēt Džuzepes Verdi muzikālo drāmu Dons Karloss, kurā greizsirdīgās princeses Eboli lomu dziedās latviešu operdziedātāja, mecosoprāns Elīna Garanča, informēja kinoteātra pārstāvis Ritvars Podziņš.

“Verdi un dramatiskais repertuārs vienmēr ir bijusi mana sirds lieta, bet līdz šim vajadzīgā brieduma, manuprāt, pietrūka gan balsij, gan tehniskajām spējām. Manam liriskajam mecosoprānam un romantiskajai būtībai, jo īpaši karjeras sākumā, piestāvēja puišeļu lomas un Bel Canto, tomēr vienmēr sapņoju par lielajām operām un lomām. Uz skatuves esmu jau gandrīz 20 gadus un, dziedot Eboli partiju, kā arī, gatavojot Amnerisas, Dalilas vai Kundrijas lomas, jūtos kā dziedātāja, kura tuvojas savam maksimumam,” savu dalību izcilajā operā komentē dziedātāja Elīna Garanča.

Dziedātaja norāda, ka pie Dona Karlosa ar pedagogu strādājot jau pusotru gadu. "Mūzika un emocijas ir tas, kas šajā operā mani saviļņo visvairāk. Tik lielā darbā, gandrīz kā maratonā, pats svarīgākais ir pareizi sadalīt spēkus un nenodarīt sev pāri. Ar savu balsi man šis tēls ir jātver ļoti personiski - ja tiek rakstīts, ka princesei Eboli bija tikai viena acs un viņa bija skaista, bet tomēr neglīta, tad visas šīs nianses meklēju arī es,” par iejušanos lomā stāsta E. Garanča.

Četru stundu un 50 minūšu vēsturiskās drāmas Dons Karloss sižetā attēlotas reālas 16. gs. personības – Spānijas karaļa Filipa II, viņa sievas Elizabetes Valuā un dēla prinča Karlosa dzīvesstāsti, kas meistarīgi atainoti itāļu komponista Džuzepes Verdi vēlīnā posma darbā. Parīzes Nacionālās operas jauniestudētā opera Dons Karloss ir pasaulē visvairāk gaidītais šīs sezonas notikums opermākslā, jo šogad slavenajai operai aprit 150 gadi, kopš tās pirmizrādes Parīzē, 1867. gadā.

Kopā ar E. Garanču uz skatuves kāps tādi pasaulē zināmi operdziedātāji kā Jonass Kaufmans (Jonas Kaufmann), Sonja Jončeva (Sonya Yoncheva), Ildars Abdrazakovs (Ildar Abdrazakov) un Ludoviks Tezjē (Ludovic Tézier). Dons Karloss jauniestudējuma diriģents Filips Jordans (Philippe Jordan), režisors Kšištofs Varlikovskis (Krzysztof Warlikowski).

Biļetes uz operu nopērkamas kinoteātra Splendid palace kasēs, kā arī www.splendidpalace.lv. Opera būs franču valodā ar subtitriem angļu valodā.

 

Top komentāri

doma
d
Labāk lai translē interesantaku dziedātāju. ŠĪ ir augsti profesionāla, bet diemžēl arī ļoti auksta - kā lediskalns...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja