Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

The Pink Elephant, Ezeri un citi mākslinieki uzstāsies Vegānfestivāla ieskaņu koncertā

Piektdien, 21. jūlijā klubā Autentika (Bruņinieku ielā 2, Rīgā) norisināsies Latvijas pirmā Vegānfestivāla Ieskaņu koncerts, kurā koncerta dalībnieku vidū ir psihodēliskā roka apvienība The Pink Elephant, avangarda popgrupa Ezeri, dzejas un indie mūzikas ansamblis Čukstu gaitas, kā arī jaunais dīdžejs Daniels Rogulis (DJ Speez), informēja pasākuma pāsrtāve Jana Šķipare.

Grupas The Pink Elephant pirmais albums Mellowing izdots 2015. gadā. Pēc veiksmīgas koncerttūres grupa ierakstīja otro albumu Cassette Concert. Tas tika izdots ierobežotā tirāžā, tikai kasešu formātā un ceļoja grupas cienītāju vidū no rokas rokā, iegūstot noslēpumainības auru. Savukārt grupas Ezeri debijas albums Ogle iznāca pērn, saņemot klausītāju un mūzikas apskatnieku plašu atzinību. Ezeri radās kā dziedātāja, ģitārista un komponista Miķeļa Putniņa solo projekts, kas šobrīd izaudzis par trio. Patlaban grupa strādā pie sava otrā albuma. Dzejnieka Emīla Buiķa vadītais ansamblis Čukstu gaitas kombinē mūziku, ko veido divas balsis, taustiņi, vijole, ģitāra un bungas, ar paša Emīla rakstīto dzeju. Vakara noslēgumā par koncerta apmeklētāju dejotvēlmi gādās Daniels Rogulis (DJ Speez), kas klausītājiem sola visdažādāko mūzikas stilu sajaukumu.

Vakara gaitā koncerta apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par Latvijas pirmo Vegānfestivālu, kas gaidāms šī gada 26. augustā K. K. fon Stricka Villā, kā arī pieteikties tā palīgos. Ieskaņu koncerta apmeklētājus uzrunās Vegānfestivāla draugi: fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš, baletdejotājs Raimonds Martinovs un dzejnieks Emīls Buiķis. Kaspars Ozoliņš uzsver: “Vegānfestivāls ir svarīgs, lai saprastu un uzzinātu, kas patiesībā tev ir vajadzīgs un ko tu vari mainīt, lai mazāk kaitētu sev un citiem.”

Vegānfestivāla apmeklētājus vasaras beigās gaidīs lieliska mūzika, gardi ēdieni, izglītojoši pasākumi un tirdziņš. Vegānisma festivāli ir populāra tradīcija daudzās Eiropas valstīs, taču Latvijā šāds pasākums tiek rīkots pirmoreiz. Vegānfestivālu un Vegānfestivāla Ieskaņu koncertu organizē sabiedriskā organizācija dzīvnieku aizstāvībai Dzīvnieku brīvība. Vairāk par gaidāmo notikumu var uzzināt festivāla mājaslapā: http://veganfest.lv/lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja