Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trio Fabel aicina uz kamermūzikas koncertu Brāmss, Bēthovens, Skuķe

Ceturtdien, 14. novembrī, Lielajā ģildē plkst. 19 norisināsies Trio Fabel kamermūzikas koncerts Brāmss, Bēthovens, Skuķe, informēja koncerta menedžere Elīna Auzāne.

Trio Fabel sastāvā spēlē čellists Kristaps Bergs, klarnetiste, Lielās mūzikas balvas 2018 laureāte Anna Gāgane un pianiste Linda Leine. Koncerta programma aptver trīs dažādus laikmetus: klasicismu pārstāv Ludvigs van Bēthovens, romantisma laikmetu – Johanness Brāmss, savukārt mūsdienu latviešu mūziku – Evija Skuķe, kas speciāli šiem mūziķiem radījusi jaundarbu Š. Koncertu vadīs muzikologs Orests Silabriedis.

Johannesa Brāmsa Trio Klarnetei, čellam un klavierēm ir viens no komponista brieduma gadiem veikumiem. 1890. gadā viņš paziņoja, ka Stīgu kvintets Solmažorā ir viņa pēdējais skaņdarbs, bet gadu vēlāk viņš tomēr uzraksta šo Klarnetes trio. Šis ir romantisma piestrāvots opuss, kas Brāmsam raksturīgā manierē ieraus klausītāju vētrainā emociju virpulī.

Savukārt Bēthovena Trio klarnetei, čellam un klavierēm ir Bēthovena jaunības darbs, ko viņš publicēja 1798. gadā. Tas tiek uzskatīts par galantu skaņdarbu, kura fināla dzirdama jautra melodija, ko bieži varēja dzirdēt naktīs dziedam uz ielām, no tā arī cēlies skaņdarba neoficiālais nosaukums Gassenhauera trio, kas nozīmē “ielas dziesma”.

Koncertā pirmoreiz skanēs Evijas Skuķes jaundarbs Š. Jaunā komponiste par sava skaņdarba ieceri raksta: “Afekts, kad kāds cenšas izrauties no drūmas stagnācijas, tikai veiksmīga risinājuma vietā tiek atmests atpakaļ, un rodas jautājums, vai vispār tas kādreiz izdosies?” Šī ir jau otrā reize, kad Evija Skuķe sadarbojas ar klarnetisti Annu Gāgani, kura kopā ar stīgu instrumentu ansambli pirmatskaņoja komponistes Mazās serenādes. Kukaiņu meditācijas šī gada augustā festivālā Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem. Jāatzīmē, ka skaņdarbs Š. tika radīts ansamblim Trio Fabel, domājot par atskaņotājmāksliniekiem Annu Gāgani, Lindu Leini un čellistu Kristapu Bergu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja