Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Xiu Xiu koncertu Rīgā ievadīs mūziķis Aleksandrs Aleksandrovs

Pasākumu sērijas Zemlika nāk… ietvaros 6. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā gaidāmo amerikāņu avangarda un trokšņu popmūzikas apvienības Xiu Xiu koncertu ievadīs multi-instrumentāla Aleksandra Aleksandrova performance, informēja koncerta pārstāvji.

Aleksandrs jeb Saša ir akadēmiski ģitārspēli apguvis mūziķis, kura pieredzē ir ne tikai dalība dažādos industriālās un klezmera mūzikas projektos, bet arī dalība kolektīvā Nikto – avangarda džeza un doom metāla iespaidotā trio, kurš ar 20. gadsimta sākuma krievu dzeju atsaucas uz sava laika Ņujorkas no wave eksperimentiem.

Par savām radošajām gaitām kā solo mākslinieks Saša pats saka: “Pieņemts, ka improvizāciju dala “idiomātiskajā” un “ne-idiomātiskajā”. Mani šāds dalījums nepamierina, tāpēc nodarbojos ar idiotisko improvizāciju”.

Jau ziņots, ka pēc vairāk nekā septiņiem gadiem ar koncertu Latvijā atgriežas melodramatiskās trokšņu popmūzikas apvienība Xiu Xiu ar tās līderi Džeimiju Stjuartu (Jamie Stewart) priekšgalā. Koncertā Rīgā uz skatuves grupas sastāvā kāps arī grupas Swans pēdējās inkarnācijas perkusionists Tors Hariss (Thor Harris) un basģitārists Kriss Pravdica (Chris Pravdica).

Biļetes uz Xiu Xiu koncertu 6. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv. Ņemot vērā koncerta norises vietas ietilpību, pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja