Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina pieteikties otrā Baltijas džeza festivāla Škiuņa džezs meistarklasēm

No 25. līdz 29. augustam Rēzeknes novada Lūznavas muižā jau otro reizi notiks Baltijas džeza festivāls Škiuņa džezs. Festivāla mērķis palicis nemainīgs – veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību, kā arī turpināt izdzīvot džeza mūzikas prieku Latgalē. Mūziķi aicināti pieteikties festivāla meistarklasēm, līdz 30. jūnijam aizpildot pieteikuma anketu, informēja festivāla rīkotāji.

Arī šī gada festivāla meistarklasēs aicināti piedalīties džeza mūzikas interesenti – mūzikas skolu un augstskolu studenti, topošie mūziķi un citi džeza entuziasti. Festivālā notiks meistarklases džeza mūzikas profesionāļu vadībā, vakaros paredzētas festivāla dalībnieku kopīgas džema sesijas, kā arī džeza mūzikas koncerti.

Pirmā Baltijas džeza festivāla Škiuņa džezs meistarklasēs piedalījās 24 dalībnieki, gūstot profesionālo pieredzi septiņu pasniedzēju no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vadībā. Šī gada festivāla meistarklašu pasniedzēji arī pārstāvēs visas Baltijas valstis, meistarklasēs varēs pilnveidot profesionālo pieredzi pie Vitas Rusaitītes (Lietuva) – vokālu, Skirmanta Sasnauska (Lietuva) – trombonu un citus pūšamos instrumentus, Sīma Aimlas (Igaunija) – saksofonu un citus pūšamos instrumentus, Aras Jaraljana (Igaunija) – kontrabasu, Viktora Ritova (Latvija) – taustiņinstrumentus, Denisa Paškeviča (Latvija) – flautu, saksofonu un citus pūšamos instrumentus, Arkādija Gotesmana (Lietuva) – sitaminstrumentus un Jāna Jānsona (Igaunija) – džeza ģitāru. Visās meistarklasēs varēs gūt arī improvizācijas un ansambļa saspēles prasmes. Meistarklasēm aicināti pieteikties arī topošie mūziķi, kuri spēlē citus instrumentus, lai papildinātu savas zināšanas un mācītos saspēli un improvizāciju ansambļos.

Lai piedalītos festivāla meistarklasēs, līdz 30. jūnijam jāizpilda pieteikuma anketa, kas atrodama Lūznavas muižas mājaslapā. Interesenti meistarklasēs var piedalīties gan kā aktīvie dalībnieki, gan brīvklausītāju statusā. Šogad dalībnieku skaits meistarklasēs ir ierobežots, tādēļ, iespējams, notiks dalībnieku atlase.

Šī gada festivāla koncertu programmā gaidāma Denisa Paškeviča un Arkādija Gotesmana dueta programma Dialogi, Sīma Aimlas trio koncertprogramma, kā arī Lietuvas-Latvijas kopprojekta Trombomania koncerts.

Koncertu biļetes no 15. jūnija būs nopērkamas Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv

Papildu informācija par festivālu: www.luznavasmuiza.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja