Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina uz festivāla Kontakor atklāšanas nakti klubā Golden

Šogad 31. maijā norisināsies otrais dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls Kontaktor, lai to ieskandinātu, 13. aprīlī, klubā Golden Rīgā norisināsies festivāla atklāšanas nakts, informēja festivāla pārstāve Elīza Āboltiņa.

Atklāšanas pasākumā, kas notiek sadarbībā ar ar pasākumu sēriju Klik Klak, ar dzīvās elektroniskās mūzikas priekšnesumiem uzstāsies asterisk untitled un Multilux no Latvijas, Jaroška no Lietuvas, taču par nakts galveno notikumu uzskatāma Vācijā dzīvojošās turku mūziķes Nene H. uzstāšanās.

Pirms Nene H. uzstāšanās dīdžejsets sagaidāms no SKD, taču rītausmu sagaidot, nakts noslēgumā dīdžejos Fabriss – Klik Klak pasākumu organizators un patstāvīgais dīdžejs. 

Vakaru atklās ritmiskās trokšņu mūzikas projekts asterisk untitled, ko izpilda mūziķe Līga Smirnova, kura plašāk pazīstama ar skatuves vārdu Marta SmiLga. Viņas padziļinātā interese par elektronisko mūziku aizsākās studējot muzikoloģiju JVLMA un šai tēmai veltot bakalaura darbu, taču šobrīd ikdienā zināšanas tiek izmantotas un papildinātas strādājot par produktu speciālisti modulāro sintezatoru un elektroniskās mūzikas instrumentu uzņēmumā Erica Synths. Līga regulāri uzstājās Latvijā un Eiropā, taču starp lielākajiem sasniegumiem uzskatāma kļūšana par Eiropas novatoriskās mūzikas platformas SHAPE dalībniecēm.

Pēc asterisk untitled uz skatuves kāps lietuviešu mūziķis Deividas Jaroška, kas 2018. gadā kļuvis par vienu no Lietuvas uzlecošajām zvaigznēm elektroniskajā mūzikā un aktīvi uzstājies ne tikai Baltijā un Eiropā, bet arī ārpus. Uzstājoties Deividas nereti maina skatuves vārdus, kurus pielāgo attiecīgajai situācijai un noskaņai, daži no tiem – Karkasas, Blackwing, Papa JJ. Viņa mūzikas skanējumu var raksturot kā psihedēlisku un novatoru post-punk elektroniku un tehno.

Vakaru turpinās SKD – Roberta Kemzāna dīdžejsets, kurā nereti tiek apvienota izteikti eksperimentāla pagrīdes deju mūzika un pagājušā gadsimta beigu elektroniskās mūzikas ietekmes. SKD nereti rīko industriālās deju mūzikas naktis klubā Depo, vada radio Naba raidījumu Absolūtais minors un, cita starpā, festivāla galvenajā naktī 31. maijā uzstāsies ar dzīvās elektroniskās mūzikas performanci. SKD uzstāšanās būs ievads vakara galvenajam notikumam – Bestes Aidinas jeb Nene H. performancei.

Aidina maģistrantūrā Štutgartē studējusi akadēmisko klavierspēli, taču vienlaicīgi gūstot atzinību kā pianiste, izvēlējusies mērot netradicionālu ceļu mūzikā pievēršoties pagrīdes deju mūzikas norisēm un savā daiļradē miksējot tehno, EBM, hardcore un ambiento mūziku. Crack Magazine atzinis Nene H. par vienu no interesantākajām jaunpienācējām vienmēr pārsātinātajā Berlīnes eksperimentālās klubu mūzikas scēnā. Viņas ieraksti izdoti tādās izdevniecībās kā Bedouin Records, Eotrax, Intrepid Skin un citās, savukārt uzstāšanās noritējušas ne tikai tādos festivālos kā CTM un Atonal, bet arī klubos Tresor Berlīnē, De School Amsterdamā un citur.

Atklāšanas nakts noslēgumā uzstāsies Multilux – mūziķa Emīla Dreiblata tumšās deju mūzikas projekts, kas apvieno hipnotisku reibumu izraisošas melodijas un smagnējas perkusijas, rūpējoties par transa stāvokļa izsaukšanu klausītājos un dejotājos. Pēc Multilux - vakara pēdējā uzstāšanās sagaidāma no Klik Klak pasākumu iniciātora Fabrisa, kurš iepriekš vadījis Rīgas naktslokālu Aristīds.

Atklāšanas pasākums norisinās sadarbībā ar Gētes Institūtu Rīgā.

Biļetes uz pasākumu iepriekšpārdošanā, kā arī pie ieejas, uzrādot festivāla Kontaktor biļeti ieejas cena ir EUR 6, pārējiem EUR 12.

Festivālu Kontaktor rīko pašmāju sintezatoru ražotāji Erica Synths.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja