Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Akadēmiskais koris “Latvija” noslēgs sezonu ar pasaules pirmatskaņojumu

Valsts Akadēmiskais kora „Latvija” sezonas noslēguma koncertam, kas notiks Rīgas Domā 21. maijā plkst. 19, tā mākslinieciskais vadītājs un arī gaidāmā koncerta diriģents Māris Sirmais šoreiz izraudzījies kora mūzikas darbus, kas Latvijā līdz šim nav skanējuši. Kā pavēstīja kora producente Ieva Vītiņa, viens no īpašajiem pārsteigumiem būs austriešu komponista, t.

s. XX gs. Jaunās Vīnes skolas klasiķa Albana Berga opusi. Berga skaņdarbi ir labi pazīstami Rietumeiropā, taču Latvijas koncertzālēs līdz šim reti atskaņota. Izskanēs arī Svena-Dāvida Sandstrēma skaņdarbi. Sandstrēms šobrīd ir viens no pasaulē pazīstamākajiem zviedru komponistiem. Šim koncertam tiek gatavots arī latviešu mūzikas pasaules pirmatskaņojums - Riharda Dubras jaunais opuss „Accedite Gentes”, ko komponists veltījis akadēmiskajam korim „Latvija”. Savukārt kora veltījums Pēterim Vaskam komponista jubilejas gadā vēl pirms vasarā gaidāmās, īpašās jubilejas programmas, būs darbi „Zemgale” un „Mūsu Tēvs debesīs”.

Koncertā piedalīsies ērģelniece Kristīne Adamaite un altiste Liene Kļava, sitaminstrumentālists Uģis Krūskops un trompetisti Armands Zaubergs un Edgars Bārzdiņš. 

Kā jau iepriekš, sezonas gaitā ziņots, korim „Latvija” šajā sezonā ir bijusi ļoti intensīva un daudzveidīga koncertdarbība gan starptautiskajā arēnā, gan Latvijā. Daudzo notikumu vidū īpašu atzīmējama ir dalība Montrē un Lucernas festivālos septembrī, sadarbība ar diriģenti Simonu Jangu un Hamburgas Filharmoniķiem oktobrī un decembrī, debija ASV Linkolna centra rīkotajā “White Light Festival” Ņujorkā un solokoncerts Maskavas Čaikovska zālē novembrī. Sezonas notikumu topā minama arī koncertturneja, atskaņojot Arvo Pērta mūziku Īrijas baznīcās, debija ar Marisu Jansonu un Amsterdamas “Concertgebouw” orķestri martā Amsterdamā. Martā koris „Latvija” saņēma Latvijas Lielo Mūzikas balvu. Paplašinot uzstāšanās spektru, koris izpaudies arī vairākos žanru sintēzes projektos: pērnruden Ķelnes Filharmonijā koris piedalījās datorspēļu mūzikas aranžiju atskaņošanā simfoniskajam orķestrim un jauktajam korim, bet novembrī Ņujorkā sadarbojās ar islandiešu grupas “Sigur Ros” mūziķiem. 

Biļetes uz kora “Latvija” sezonas noslēgumkoncertu Rīgas Domā 21. maijā pieejamas „Biļešu Paradīzes” kasēs un interneta vietnē visā Latvijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja